Do čeho se dá zabalit párek? Rady a tipy pro různé druhy oblíbené pochoutky
Párky z různých druhů masa patří mezi levné výrobky, ze kterých se dá připravit spousta dalších pokrmů. Pokud párek zabalíme do něčeho, co se dá péct nebo smažit, získáme nejen originální večeři, ale také občerstvení na párty nebo oslavu.
Párky nemusí sloužit jen jako rychlé jídlo k večeři nebo ke svačině. Pokud si trochu pohrajeme s jejich přípravou, mohou se stát občerstvením na výletě, pohoštěním pro hosty nebo součástí menu na dětské párty. Poradíme vám, jak na to.
Do čeho můžeme zabalit párky
Nezáleží na tom, z jakého jsou masa, ale do čeho je zabalíme:
- Klasický párek v rohlíku připravíme vložením párku do dutiny v pečivu.
- V hotdogu se párek vkládá do rozkrojeného rohlíku spolu se zeleninou.
- Párek, vložený do tortilly, se podává po ohřátí v mikrovlnné troubě.
- Párek v županu z listového těsta se peče v troubě do červena.
- Teplý čertík je párek, zabalený do lokše z bramborového těsta.
- Smažené párky v těstíčku nebo v trojobalu jsou dobré se salátem.
- Bramborové šišky plněné párkem se smaží na tuku a podávají se zeleninou.
- Párky, zabalené do bramboráku, jsou výborné s kysaným zelím.
- Zelenina je vhodná jako obal ke smažení pro párky - zelný list, pórek, cuketa.
Párky kořeníme podle toho, jak jsou ochuceny z výroby - drůbeží a vepřové párky snesou pikantnější koření než uzené nebo paprikové klobásky.
Zkuste si podle našeho videa připravit bramborové lokše a do nich zabalit párek s hořčicí nebo kečupem, získáte pochoutku, kterou budete chtít jíst stále:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 21 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Hřebíček v naší kuchyni: Do jakých jídel se nejvíce hodí a v čem nesmí chybět
Komentáře