Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí strouhání do polévky je rychleji hotové než nudle. Poradíme s postupem
Zdroj: Toprecepty

Domácí strouhání je rychlejší způsob polévkové zavářky než nudle. Z tuhého těsta na struhadle připravíme drobné kuličky nebo nudličky, které po usušení můžeme uschovat pro příští vaření.

Těsto vypracujeme z hrubé mouky a vejce. Na správně připravené strouhání nepřidáváme olej ani vodu jako do jiných těstovin. Chceme-li strouhání připravit do zásoby, těsto nesolíme. Strouhání se jako každé polévkové těstoviny vaří zvlášť v osolené vodě a do polévky vkládá uvařené, aby mouka nezakalila vývar.

Jak na domácí strouhání

Na 1,5 l vývaru potřebujeme strouhání ze 140 g hrubé mouky a 1 vejce.

  • Mouku prosejeme na vál a uděláme v ní důlek.
  • Do důlku rozklepneme vejce a vypracujeme hodně tuhé těsto. Čím měkčí těsto bude, tím více se bude strouhání lepit k sobě.
  • Na struhadle těsto strouháme a postupně vytvořené drobky jemně oddělujeme a roztřásáme, aby se neslepovaly.  
  • Nastrouhané drobky rozprostřeme a necháme na vále zaschnout.
  • Strouhání vaříme asi 5 minut v osolené vodě.

Tip: Opečené a podušené domácí strouhání může nahradit tarhoňu.

Začátečníkům by mohlo pomoci názorné video na přípravu domácího strouhání.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli