Domácí strouhání do polévky je rychleji hotové než nudle. Poradíme s postupem
Domácí strouhání je rychlejší způsob polévkové zavářky než nudle. Z tuhého těsta na struhadle připravíme drobné kuličky nebo nudličky, které po usušení můžeme uschovat pro příští vaření.
Těsto vypracujeme z hrubé mouky a vejce. Na správně připravené strouhání nepřidáváme olej ani vodu jako do jiných těstovin. Chceme-li strouhání připravit do zásoby, těsto nesolíme. Strouhání se jako každé polévkové těstoviny vaří zvlášť v osolené vodě a do polévky vkládá uvařené, aby mouka nezakalila vývar.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na domácí strouhání
Na 1,5 l vývaru potřebujeme strouhání ze 140 g hrubé mouky a 1 vejce.
- Mouku prosejeme na vál a uděláme v ní důlek.
- Do důlku rozklepneme vejce a vypracujeme hodně tuhé těsto. Čím měkčí těsto bude, tím více se bude strouhání lepit k sobě.
- Na struhadle těsto strouháme a postupně vytvořené drobky jemně oddělujeme a roztřásáme, aby se neslepovaly.
- Nastrouhané drobky rozprostřeme a necháme na vále zaschnout.
- Strouhání vaříme asi 5 minut v osolené vodě.
Tip: Opečené a podušené domácí strouhání může nahradit tarhoňu.
Začátečníkům by mohlo pomoci názorné video na přípravu domácího strouhání.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře