Jak dlouho louhovat kořen z pampelišky. Bylina se používá na přípravu čaje
Pampelišky jsou oblíbené luční byliny, které se uplatní i v naší výživě. Používáme především květy, které se hodí na přípravu domácího "medu" (sirupu) a listy, vhodné a skvělé do jarních vitamínových salátů.
Pampeliška (smetanka lékařská) je podle lidového léčitelství ceněná pro své pozitivní účinky na naše zdraví. Vážíme si jí pro tyto vlastnosti: Zvyšuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, posiluje žaludek. Je močopudná a čistí organismus. Má mírné projímavé účinky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho louhovat kořen z pampelišky
Eva Hoffmannová a František S. Jebavý v knize Rostliny v domácí lékárně radí, jak připravit čaj (odvar) z pampelišky: "2 lžičky drobně řezaného sušeného kořene (nebo kořene s listy) dáme na 1/4 l vody. Necháme přejít var, 15 minut vylouhovat a přecedíme. Pije se vlažný 2 šálky denně."
Podívejte se také, jak udělat pampeliškový med.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak udělat čaj z pampelišky a k čemu se používá. Naše babičky to uměly
Komentáře