Dokonalý svařák připravíte snadno a rychle. Jak na to? Zkuste náš videonávod
Svařené víno neboli svařák. Horké červené víno vonící kořením neodmyslitelně patří k Vánocům. Je ale škoda vychutnávat si jej jen na vánočních trzích, když si ho snadno můžete připravit i v pohodlí domova kdykoliv, kdy na něj dostanete chuť. Jak na něj?
Svařák je typickým vánočním horkým nápojem, kterým si zpříjemňujeme obcházení vánočních trhů v chladném počasí. Dokáže totiž pořádně zahřát, navíc chutná báječně. Skvělou zprávou je, že si ho klidně můžete vychutnat i doma a k tomu všemu navíc nádherně provoníte celou domácnost. Tak jdete do toho?
Punče a svařená vína
Zimu někteří z nás zrovna nemusí, ale i toto roční období má své výhody. Pro někoho lyžování a stavění sněhuláků, pro druhého spíš teplo domova a dobroty, které se bez problémů vejdou do malého… Podívejte se na všechny punče a svařená vína.
Jak připravit svařák jednoduše doma?
Svařák připravíte velmi snadno, když víte, jak na to.
- Pomeranč nakrájíme na plátky, do hrnce nalijeme vodu, přidáme badyán, mletý zázvor, mletý muškátový oříšek, celou skořici a nakrájený pomeranč.
- Všechno společně svaříme, poté přidáme červené víno a vše ještě prohřejeme. Horký svařák pak nalijeme přes sítko do hrnečku a dosladíme podle chuti.
Mohlo by vás zajímat
Co dalšího vás v zimě zaručené zahřeje?
Kromě svařeného vína si v chladném zimním období můžete vychutnat i další horké nápoje, jako je horká čokoláda nebo punč, a to alkoholický i nealkoholický.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Venku začíná být opravdu chladno? Zahřejte se horkými nápoji ve společnosti přátel, rodiny nebo dobré knihy
Horká domácí čokoláda zlepší náladu, zahřeje a dodá energii. Poradíme, jak ji udělat nejlepší a čím ji dochutit
Komentáře