Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zdobit cukroví, perníčky a čokoládu pomocí transferfólie
Zdroj: Freepik - KamranAydinov

Přenášení dekoru pomocí transferfólie patří mezi moderní způsoby zdobení cukrovinek. Práce s transferfólií je jednoduchá a výsledkem je pravidelný vzor, který vypadá na sladkostech zajímavě a originálně.

Transferfólie neboli čokotransfer je fólie, na které je nanesen vzor z kakaového másla. Ten se působením tepla přenese na povolenou čokoládu a tam se obtiskne. Nebojte se experimentovat - poradíme vám, jak to udělat.

Jak pracovat s transferfólií 

Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni max. 40 °C teplé:

  • Nastříháme si pásky podle výšky dortu a položíme je na desku vzorem nahoru (dekor je vystouplý). Nalijeme čokoládu a rozetřeme ji do tenké vrstvy. Pruhy hned zvedneme a přitiskneme na dort fólií ven. Po zatuhnutí dortu v lednici fólii sloupneme.
  • Libovolně široké pásky můžeme různě tvarovat, dokud je čokoláda na fólii teplá a tvárná - do tvaru stuh, spirálek, obloučků nebo vaniček. Použijeme předměty podle tvaru, kterého chceme dosáhnout - váleček na těsto, rukojeť vařečky.
  • Cukroví, perníčky nebo sušenky, polité čokoládou, nenecháme příliš ztuhnout - dokud je čokoláda tvárná, přiložíme na ni kousky fólie dekorem dolů a jemně přejedeme hadříkem nebo houbičkou. Dekor se obtiskne a fólii sloupneme.
  • Rovné tvary cukroví můžeme namočit do čokolády a položit na vystouplý dekor na čokofólii, kterou máme na tácku. Ten vložíme do lednice a po zatuhnutí čokolády kolečka odloupneme. 

V našem videu jsme vám ukázali, jak připravit úžasnou čokoládovou polevu, která může být vhodným podkladem pro transferfólii. Nyní to už stačí jen vyzkoušet.

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli