Jak naporcovat kuře na několik částí? S námi to zvládnete
I když je v dnešní době snadné koupit si konkrétní část kuřete, kterou potřebujete, přesto je dobré vědět, jakým způsobem při porcování postupovat. Určitě se vám to dříve či později bude hodit. V následujícím článku se dozvíte několik praktických rad.
Koupě kuřete v celku se finančně vyplatí, co ale s celým kuřetem, pokud ho zrovna nemáte v plánu klasicky upéct? Můžete ho rozporcovat na několik částí a s nimi pak naložit podle potřeby. Nepotřebnou část zatím uložte do mrazničky, brzy ji využijete.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Základem je ostrý tenký nůž, ideálně vykosťovací
Kuře si rozporcujeme na prsa, křídla, stehna a kosti, které využijeme na polévku.
- Kuře si dáme na prkénku prsy k sobě. Jednu část prsou odřízneme od chrupavky. Pokračujeme dál po žebrech až pod křídlo, kde řez ukončíme. Postup zopakujeme i na druhé straně. Získali jsem tak kuřecí prsa.
- Křídla odřízneme v kloubu. Můžeme z nich odstranit i koncovou část, protože se při dlouhém pečení stejně často spálí.
- Od skeletu oddělíme stehna. Řez vedeme v kloubu. Pokud chceme, můžeme ještě stehna rozdělit na horní a spodní část, tzv. paličky. Můžeme je ale také vykostit a tím získáme maso třeba na kuřecí stehenní řízek. Kosti použijeme na polévku.
- Zbývá už jen skelet, krk a biskup. Skelet lze nůžkami na drůbež rozdělit na menší části, které se vejdou do hrnce. Krk buď ponecháme na skeletu nebo ho oddělíme.
- Biskup je výběžek mazové žlázy. Jedná se o velmi tučné maso, které se nejčastěji peče nebo udí. K biskupu se každý staví jinak - někdo ho nepoužívá ke konzumaci, jiný na něj nedá dopustit.
Teď už zbývá jen nějaký chutný recept. Nechte se inspirovat třeba tímto:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Jak napravit nejčastější chyby při vaření pokrmů. Co dělat, když jsme jídlo přesolili, překyselili nebo se začíná připalovat
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Komentáře