Jak jednoduše obalit květák? Vyzkoušejte tento jednoduchý trik
Obalovaný květák v mouce, vajíčku, strouhance a závěrem usmažený dozlatova je velmi oblíbeným receptem české kuchyně. Ke smaženému květáku se báječně hodí vařené brambory nebo také bramborová kaše.
Smažený květák je výtečné bezmasé jídlo, které připravíme během chviličky. Uvařený květák jednoduše obalíme v trojobalu a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme ho s vařeným bramborem, pokrm doplníme domácí tatarskou omáčkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak jednoduše obalit květák
Uvařený květák obalujeme klasickým trojobalem - moukou, vajíčkem a strouhankou. Abychom si obalování zjednodušili, existuje jednoduchý trik pomocí plastového sáčku uzavíratelného na zip. Díky tomu neušpiníme jedinou misku.
- Uvařený a vychladlý květák vložíme do zip sáčku a postupně přidáváme ingredience trojobalu.
- Květák zasypeme moukou, sáček uzavřeme a důkladně promícháme.
- Nyní přidáme vajíčko a opětovně promícháme. Stejným způsobem postupujeme se strouhankou a získáme dokonale obalený květák bez ušpiněných rukou i nádobí.
Smažený květák můžeme připravit také v troubě, chutná stejně jako smažený na pánvi. Videorecept vás provede krok za krokem postupem, který ukáže, jak si ho připravit.
Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí tatarská omáčka snadno a rychle. Víte, bez čeho se neobejdete?
Desatero častých otázek a odpovědí na téma květák a jeho zpracování. Recepty a nápady na přípravu nejlepších květákových jídel
Jak na dokonalý trojobal? Máme pro vás 5 tipů, díky kterým bude křupavá kůrka neodolatelná
Komentáře