Jehněčí maso je křehké a šťavnaté. Jak ho správně okořenit, aby vynikla jeho chuť?
Jehněčí maso máme tradičně spojené s jarním obdobím, ale není vůbec na škodu si toto dobrotu dopřát kdykoliv během celého roku. Maso je jemné, křehké a šťavnaté a velmi dobře se doplňuje s kořením a bylinkami.
Oblíbené je také v asijské a indické kuchyni. Proto mohou některé recepty vonět exotikou. Jehněčí maso není aromatické, ale má svoji specifickou vůni. Pokud je zvíře starší, může se stát, že maso bude mít výraznější vůni. Tu můžeme eliminovat naložením masa přes noc do mléka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak okořenit jehněčí maso
K jehněčímu se skvěle hodí červené víno. Můžeme jím maso podlévat i zapíjet.
- Z bylinek k jehněčímu masu nejlépe pasuje tymián a rozmarýn.
- Správnou chuť masu dodá také česnek, který můžeme částečně pokrájet a částečně prolisovat. Lisovaný česnek do masa vmasírujeme společně se solí a pepřem.
- Zajímavou chuť masu dodá máta, oregano a koriandr.
- Z bylinek můžeme udělat marinádu, ve které necháme maso odpočívat přes noc.
- Protože maso je lehce nasládlé, dobře k němu chutná také ovoce, jako jsou jablka a švestky.
Na závěr přidáváme videorecept na marinádu. Ta velmi příjemně ochutí maso nejen ke grilování. Doplnit ji ještě můžete o bylinky, o které si jehněčí maso přímo říká.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Asijské bylinky: Koriandr, thajská bazalka nebo perila jídlo ochutí, provoní a ještě pomůžou trávení
Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
Rozmarýn se v kuchyni uplatní hlavně při grilování a pečení tučnějšího masa. Ale využijeme jej i při nakládání sýrů
Komentáře