Domácí bramborové krokety jsou chutnější než kupované. Vyzkoušejte je podle videa
Krokety jsou velmi oblíbená příloha nejen u dětí. Snadno si je můžete připravit i doma, a to z pečených brambor. Tyto jsou navíc vylepšené parmezánem a slaninou, takže jsou mnohem chutnější než ty kupované.
Krokety jsou oblíbenou smaženou přílohou z brambor. Jejich příprava není složitá ani časově náročná a potřebovat budete jen několik surovin – brambory, česnek, rozmarýn, sůl, mouku, slaninu, parmezán a olej (množství najdete zde). Výsledek je tak dobrý, že už není třeba krokety doplňovat kečupem či majonézou.
Příprava bramborových kroket
Nejprve budete potřebovat brambory. Ostatní suroviny si můžete nachystat, než se brambory upečou.
- Syrové brambory propíchejte vidličkou a dejte upéct do trouby. Po upečení je oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
- K nastrouhaným bramborám přidejte česnek, nakrájenou opečenou slaninu, nasekaný rozmarýn, sůl a hladkou mouku. Vše pořádně promíchejte.
- Z těsta vytvořte kuličky o velikosti kroket a osmažte je v rozpáleném oleji dozlatova.
- Hotové krokety zasypte parmezánem a můžete přidat i slaninu.
Krokety jsou skvělá svačina nebo pohoštění pro vaše hosty.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Domácí majonézu podle našich rad připravíte snadno, rychle a spolehlivě. Zdánlivě náročný úkol zvládnou i začátečníci
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře