Jak připravit domácí arašídové máslo. Chutná báječně s pečivem i v ovesné kaši
Arašídové máslo je velmi oblíbenou pomazánkou, která je bohatá na nenasycené mastné kyseliny a také bílkoviny. Má lahodnou chuť, krémovou konzistenci a široké využití v kuchyni. Hodí se například na snídani, do dezertů i omáček.
Výroba pomazánky je velmi jednoduchá a můžeme ji připravit i doma. Stačí nám k tomu pouze arašídy a výkonný mixér. Využít ji můžeme do koláčů, křehkých sušenek a jiných dezertů. Dodá jim lahodnou chuť a obohatí je o vitamíny, minerály a zdravé tuky.
Mohlo by vás zajímat
Jak si vyrobit arašídové máslo
Na toto máslo budeme potřebovat 500 g neochucených arašídů,1 lžíci slunečnicového oleje, 1 lžíci medu a půl lžíce soli.
-
Nejprve si rozehřejeme troubu na 180 °C. Vysypeme arašídy na plech a vložíme do trouby.
-
Arašídy v troubě ponecháme cca 10–15 minut, přičemž je pravidelně mícháme.
-
Po vytažení necháme arašídy vychladnout a následně je sesypeme do mixéru společně s ostatními ingrediencemi.
-
Mixujeme do té doby, než vznikne máslo. To může trvat klidně i 15–20 minut, proto neztrácejme trpělivost.
-
Rozmixované máslo uskladníme do skleničky a uzavřeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 29 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Komentáře