Jak připravit špagetovou dýni: Dlouhá vlákna z upečené dužiny připomínají špagety
Špagetovou dýni poznáme od ostatních díky vzhledu - je oválného tvaru a jemně žluté nebo žíhané barvy. Po upečení z dužiny vidličkou vytáhneme jemná vlákna, která vypadají jako špagety. Dochutit je můžeme omáčkou i parmezánem.
Jedním z důvodů, proč zařadit špagetovou dýni do jídelníčku, je její originalita a jemná chuť. Tato dýně je bohatá na kyselinu listovou, draslík i beta karoten, naopak kalorie v ní nenajdete téměř žádné. Je skvělou náhradou špaget u bezlepkové diety.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit dýňové špagety
Postup je velmi jednoduchý a výsledné špagety můžeme spojit s lahodnou omáčkou nebo je také zapéct v troubě s masovou směsí.
- Troubu si nejprve předehřejeme na 190 ℃.
- Dýni podélně rozpůlíme a lžící vydlabeme dužinu se semínky.
- Vnitřek dýně nesmíme zapomenout potřít olivovým olejem a jemně okořenit solí a pepřem.
- Nyní vložíme dýni na plech s pečicím papírem řezem dolů a pečeme cca 30–45 minut. Ke konci pečení obě poloviny otočíme a necháme ještě 5 minut dopéct, aby dýně uvnitř vyschla.
- Dýni průběžně kontrolujeme, po přepečení by vznikla naopak z vláken kaše. Dýně je správně upečená ve chvíli, kdy jde snadno vidličkou propíchnout a oddělují se špagetová vlákna.
Dýně je velmi oblíbená surovina v kuchyni, můžete se inspirovat následujícím videoreceptem, jak si upéct lahodnou dýni (tentokrát hokaido) s bramborami. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Encyklopedie dýní a co s nimi v kuchyni: Máslová se hodí do koláčů, hokkaido do polévek i k pečení a špagetová jako příloha
Komentáře