Světový den vajec
V tento den se oslavují po celém světě výhody konzumace vajec Vejce obsahují plnohodnotné bílkovin, nezbytných vitamíny i minerály, proto je ocení… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce se musí rozklepnout, abychom získali obsah. Někdy se stane, že se rozklepnutí nepovede. Skořápka je velmi křehký obal samotného vajíčka a pokud s ní nesprávně klepneme, tak může prasknout a vejce se znečistí nebo se protrhne vaječný žloutek.
Také vás nebaví lovit z rozklepnutých vajíček v misce kousky skořápky? Protrhne se vám pokaždé žloutek? Jak rozklepnout vajíčko, abychom předešli znečištění a oddělili správně žloutky od bílků? Poradíme vám, jak na to.
Kalendář Celý kalendář
V tento den se oslavují po celém světě výhody konzumace vajec Vejce obsahují plnohodnotné bílkovin, nezbytných vitamíny i minerály, proto je ocení… Více o významném dni
Pozor na tenké skořápky - snadno prasknou tam, kde nechceme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Při rozklepávání vajec musíme dodržovat přísnou hygienu - nesaháme zbytečně do obsahu skořápky, aby se vyloučila kontaminace bakteriemi. Po skončeném rozklepávání vajec si vždy umyjeme ruce.
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou je neuvěřitelně vláčný a křehký, vůni rumu a vanilky prostě neodoláte
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak oddělit žloutek od bílku. Jednoduchou vychytávku zvládnou i méně zkušení kuchaři a děti
Komentáře