Jak smažit karbanátky. Máme 3 možnosti. Které dáte přednost?
Také milujete karbanátky? Chutnají teplé i studené, dají se připravovat z různých surovin na celou řadu způsobů. Jsou sice pracnější, ale když jich připravíme více, část hned zmrazíme na příště. Zdlouhavé smažení si můžeme trochu usnadnit.
Karbanátky patří mezi jídla, která rádi připravujeme i pro větší množství strávníků. Dají se snadno usmažit dopředu a všichni si na nich rádi pochutnají. Několik karbanátků je na pánvi hotových během chvilky, pokud jich ale připravujeme větší množství, jde to pomalu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak smažit karbanátky
Suroviny na karbanátky dobře promícháme a navlhčenýma rukama tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
- Karbanátky obvykle smažíme na pánvi. Při smažení potřebují dostatek prostoru. Než je na pánev dáme, musí být tuk dobře rozpálený. Po chvíli, když spodní strana karbanátků zpevní, otočíme je a dopečeme na druhé straně. Karbanátky jsou poměrně mastné, proto je po usmažení dáváme na ubrousek, aby z nich odsál přebytečný tuk.
- Karbanátky můžeme péct v troubě. Nejedná se sice o klasické smažení, ale postup smažení nahradí. Karbanátky budou méně "mastné". Stačí je narovnat na plech vyložený pečicím papírem, v průběhu pečení jednou otočit a krátce před dopečením ještě potřít olejem. Hotové karbanátky jsou sušší, nesmíme je nechat v troubě příliš dlouho.
- Další způsob spojuje obě možnosti dohromady. Nejprve karbanátky krátce pečeme v troubě, ale když zpevní a začnou se lehce vybarvovat, dosmažíme je na pánvi. Může se zdát, že je tento způsob komplikovaný, ale smažení jde velmi rychle. Ke smažení na pánvi už stačí jen krátká doba.
Když karbanátků usmažíme více, část jich můžeme narovnat do plastové krabičky a uložit do mrazničky. Určitě je oceníme ve dnech, kdy pospícháme a potřebujeme něco rychlého k obědu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 18 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
4 tipy pro správné smažení koblih: Dávejte pozor na teplotu oleje
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Komentáře