Čokoládovou polevu na beránka s námi zvládne připravit každý začátečník
Upečeného beránka můžeme jen pocukrovat, ozdobit krémem nebo sněhem, nebo ho polít polevou. Poleva prodlouží upečenému těstu trvanlivost a ochrání ho před vyschnutím. Navíc beránka také ochutí a ozdobí. Důležité je zvolit správnou polevu.
Čokoládovou polevu připravíme tak, aby hezky ztuhla, ale přitom se dala dobře krájet bez lámání nebo opadávání. Na polevu, která půjde dobře krájet, potřebujeme 250 ml smetany ke šlehání, 170 g čokolády na vaření a 2 lžíce kakaového prášku. Kakao polevu dobarví a zahustí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na čokoládovou polevu na beránka
Je to velmi snadné.
- Smetanu zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme.
- Odstavíme ze zdroje tepla, nalámeme do ní čokoládu, přidáme kakao a vymícháme dohladka.
- Na stůl nebo plech (podnos) položíme papír na pečení a na něj postavíme mřížku.
- Beránka položíme na mřížku a polijeme polevou.
- Méně přístupná místa potřeme štětcem v polevě namočeným.
- Další zdobení lepíme do nezatuhlé polevy.
- Necháme ztuhnout při pokojové teplotě.
- Krájíme nahřátým suchým nožem.
Návod na hrníčkového beránka s čokoládou Margot vám nabízí náš videorecept.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 9 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 22 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Komentáře