Jak se připravuje rozhuda? Na levnou, jednoduchou a rychlou pomazánku potřebujete tvaroh
Tvarohové pomazánky patří k těm nejjednodušším na přípravu, stačí přidat několik surovin a máme hotovo. Navíc vyjdou levně. Mazat je můžeme na čerstvé pečivo a výborně chutnají i na počesnekovaných topinkách.
Jak udělat rozhudu
Základem této jednoduché pomazánky, kterou pro nás připravovaly už naše babičky, je samozřejmě tvaroh, dále trochu másla nebo kysané smetany. K tomu potřebujeme sůl, mletý kmín, a rozhodně nesmí chybět zelené bylinky. Použijeme ty, které zrovna máme po ruce. Nejběžněji pažitku nebo cibulovou nať, vhodná je i petrželka, a na jaře, když roste medvědí česnek, určitě se také hodí.
Tip: Místo másla a kysané smetany můžeme k tvarohu přidat trochu olivového oleje, pomazánka chutná výborně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rozhuda pro pravé chlapy
- Potřebujeme 250 g měkkého tvarohu, 200 g tvarůžků, 1 cibuli, 40–50 g másla, 100–150 ml mléka, pálivou papriku, pepř, sůl a pažitku.
- Nejprve vyšleháme tvaroh s máslem a mlékem.
- Přidáme nastrouhané tvarůžky a nadrobno nakrájenou cibuli.
- Dále přimícháme koření a sůl podle chuti.
- Nakonec vmícháme nakrájenou pažitku a pomazánku necháme chvíli uležet.
- Mažeme na pečivo, můžeme použít i na jednohubky.
Další pomazánky z tvarohu
Z tvarohu připravujeme i další chutné pomazánky, třeba budapešťskou, která krásně chutná po červené paprice (kapii). Patří do ní sušená paprika, ale přidat můžeme i sterilovanou, a na ozdobu čerstvou. Pomazánku snadno umícháme podle názorného videa:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitka ozdobí jarní stůl a příjemně dochutí vaječná, tvarohová a další jídla. Podívejte se, jak ji můžete využít
7 oblíbených tvarohových pomazánek připravíme velmi rychle. Nejlépe chutnají na čerstvém pečivu, doplněné kapií a cibulkou
Olomoucké tvarůžky kdysi sloužily jako platidlo. V Lošticích se vyrábí už 145 let
Komentáře