Jak uvařit sirup nebo med ze sedmikrásek. Máme pro vás další specialitu našich babiček
Všichni asi znáte bezový či pampeliškový sirup, ale víte, že obdobným způsobem si můžete připravit méně známý sirup (med) i ze sedmikrásek? Tato drobná květinka roste v hojných počtech na zahradách i loukách. Stačí se vyzbrojit trpělivostí a vydat se na její sběr.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava sedmikráskového sirupu či medu
- Očištěné a jemně propláchnuté květy sedmikrásek vložíme do hrnce a přelijeme odpovídajícím množstvím vařící vody.
- Přidáme nakrájené citróny.
- Necháme 24 hodin louhovat.
- Přecedíme a do tekutiny vmícháme cukr.
- Následně pozvolna vaříme tak dlouho, až docílíme požadované hustoty. Záleží na nás, jestli uvaříme hustší med nebo řidší sirup.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 38 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Komentáře