Nemáte formu na beránka? Připravte si místo něj dokonalou velikonoční bábovku
Pečení velikonočního beránka je známou tradicí a toto pečivo by nemělo na svátečním stole chybět. Co si ale počít, když nemáme doma formu na beránka? Můžeme zkrátka a jednoduše upéct velikonoční bábovku, a tu pak krásně jarně vyzdobit.
Pečení beránka není nic složitého, přesto má svá úskalí a finální vyklepávání nás může potrápit. Proto některé hospodyňky raději sází na osvědčenou klasiku a místo beránka si raději upečou velikonoční bábovku politou chutnou polevou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty na bábovku
Receptů na bábovku najdeme velké množství, připravit můžeme klasickou kynutou, mramorovanou nebo také vláčnou s podmáslím či s tvarohem. Těsto po libosti dochutíme například mletými ořechy, kokosem, banánem, jablky či mrkví.
Čím bábovku ozdobit
Hotovou bábovku můžeme přelít polevou z bílé nebo mléčné čokolády, případně polevou z cukru moučky a citrónové šťávy. Na povrch bábovky použijeme barevné zdobení, hoblinky nebo nadrcený prach z lyofilizovaného ovoce. Báječně jarně budou vypadat i jedlé květy či zelené bylinky jako je máta a meduňka. Kolem bábovky lze rozmístit tématicky i čokoládová vajíčka.
Pojďte si s tímto videoreceptem krok za krokem připravit báječnou ořechovou bábovku s čokoládovou polevou. Pečete raději tradičního beránka či bábovku?
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Chyby při houbaření: Přinášíme vám 5 nejčastějších chyb při sběru hub. Neděláte je také?
Co je lyofilizované ovoce? Toto ovoce sušené mrazem je křupavé a lehké jak pírko
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře