7 tipů pro dokonalou velikonoční nádivku: Poradíme, jak ji upéct, aby skvěle chutnala
Velikonoční nádivka je zlatavý a nadýchaný poklad naší české kuchyně, který patří mezi tradiční pokrmy velikonočních svátků. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak zajistit, aby právě vaše nádivka byla letos úplně dokonalá.
Jak připravit velikonoční nádivku
Že má velikonoční nádivka (hlavička) mnoho podob, víme všichni velmi dobře, a i my vám můžeme doporučit hned několik variant. Navíc pro vás máme osvědčené tipy na přípravu tradiční a lahodné velikonoční nádivky. Které tipy si vyberete do té své?
- Pokud chceme nádivku jemnou, máslo se žloutky utřeme do hladké pěny.
- Maso vaříme den předem a necháme je přes noc ve vývaru, ať je co nejšťavnatější.
- Pečivo opečeme nebo necháme lehce proschnout, aby se z něj nestala po smíchání surovin kaše.
- U bylinek nebudeme šetřit, pro 2 osoby je ideální 100 g zeleného listí.
- Kromě tradičních kopřiv můžete přidat i petrželku, libeček, medvědí česnek, špenát, pažitku a nebojte se i listů pampelišek, popence, řebříčku, kontryhelu aj.
- Část bylinek můžeme spařit nebo nejlépe blanšírovat, aby se zmenšil jejich objem, zůstala barva a byly vhodné pro přípravu pokrmu.
- Z bílků připravíme sníh, aby byla nádivka krásně nadýchaná.
Mohlo by vás zajímat
Velikonoční pohoštění
Pokud si potrpíte spíše na jiné velikonoční pokrmy, můžeme doporučit barevné perníčky, nadýchaného beránka i sladký mazanec nebo vajíčkovou pomazánku. Jestli vás nádivka oslovila, připravte si ji s námi pomocí našeho video-receptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 28 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených receptů na tradiční velikonoční hlavičku. Co patří do této jarní nádivky a jak ji co nejlépe upéct
Jak blanšírovat zeleninu. Správný postup zachová čerstvost zeleniny a zbaví ji bakterií a virů
Jak použít jarní bylinky do polévek. Postupů je více, můžete si vybrat
Komentáře