Usmažit čínské nudle je skutečně snadné. Nevěříte? Pojďte si připravit jednu porci s námi
Jste milovníci asijské kuchyně? My také. Asijská kuchyně je plná rýže, čerstvých ryb, křehké zeleniny a u nás velmi oblíbených dlouhých nudlí. Pojďme se společně podívat, jak připravit snadné a rychlé smažené nudle.
Jak smažit čínské nudle?
Pokud máte dojem, že se jedná o něco složitého, jistě vás příjemně překvapí jednoduchý postup i skvělý výsledek. Nudle ke smažení by měly zvládnout přehazování a míchání na pánvi, proto vybereme raději delší a silnější.
- V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu.
- Vložíme nudle a necháme je vařit cca 5-15 minut (čas upřesní návod na obalu zakoupených nudlí).
- Nudle necháme okapat a rozpálíme pánev.
- Do pánve dáme olej. Tip: nalijte do pánve celou naběračku studeného oleje, pánev rozpohybujte, aby se olej dostal všude a přebytek z pánve vylijte.
- Nudle smažíme na oleji 2-3 minuty a promícháváme.
Čím doplnit smažené nudle
Samozřejmě přidáme to, co máme rádi např. sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, zázvor, chilli, zeleninu (např. pórek, cibuli, česnek, pekingské zelí, mrkev), opečené maso aj. Vše musí být předem připraveno, během smažení se jen míchá.
Jak se směs míchá?
Pokud chcete vyzkoušet ideální míchání směsi, připravte si pevnou ruku a naběračku. Uprostřed pánve držíme naběračku a obsah pánve lehce nadhazujeme směrem k sobě přes ní. Můžete to hned vyzkoušet u našeho video-receptu a další pokrmy najdete v našem receptáři.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Z kulinární historie: Čínská kuchyně má 18 tisíc let dlouho tradici, ale rajčata a pro ni typické chilli papričky přinesli až Evropané
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Sójovou k sushi, rybí na závitky a hoisin do masové marinády: Víte, jak používat asijské omáčky?
Komentáře