Jak uvařit chutný špenát z kopřiv. Příprava tradičního pokrmu z mladých listů planě rostoucí byliny
Na jaře je příroda plná planě rostoucích bylin, které bychom rádi zužitkovali v kuchyni. Jednou z nejoblíbenějších je obyčejná kopřiva, které si ceníme na přípravu čajů a sirupů. Můžeme z ní uvařit kopřivový špenát. Osvědčené recepty nám poradí s postupem.
Kopřivy kolem nás
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit chutný špenát
Nejprve nasbíráme dostatečné množství kopřiv. Když si nasadíme rukavice, půjde to rychle. Nejchutnější jsou mladé listy, tuhé stopky netrháme. Doma je dobře opláchneme a poté v hrnci spaříme vodou. Kopřivy výrazně zmenší objem a zbaví se výrazné chuti. Můžeme je dokonce krátce povařit, pak bude chuť ještě lepší. Vodu z kopřiv již do špenátu nepoužíváme. Raději ji zužitkujeme jiným způsobem - třeba na opláchnutí vlasů nebo jako hnojivo k rostlinám, samozřejmě až po vychladnutí.
Jak špenát zahustit a dochutit
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
7 způsobů použití medvědího česneku. Jak z něj připravit pesto a další oblíbená jídla
Proč kopřivy žahají? Bylina s nebezpečnou pověstí je zázrakem pro zdraví
Kde ve městě či za ním sbírat kopřivy? Odbornice radí: Vyhněte se polím a v přírodě vyrazte raději do svahů, tam bude býlí nejlepší
Komentáře
6. 5. 2022 22:50