Vytvořte ovocný kaviár podle videonávodu. Je to snadné a velmi efektní
Polovinou úspěchu každého jedlého výtvoru je jeho vzhled. Krásně naservírované jídlo nebo zajímavě nazdobený zákusek jako kdyby hned lépe klouzaly do břicha. Ovocný ozdobný kaviár vám pomůže – nejen krásně vypadá, ale i skvěle chutná.
Příprava většiny dezertů, zákusků a dortů vyžaduje zručnost a smysl pro detail. Aby byl výsledný produkt krásný, dají se využít všemožné způsoby zdobení. Zajímavou vychytávkou je potom ovocný kaviár, který připravíte z mraženého ovoce.
Jak na výrobu ovocného kaviáru
Kromě jedlého oleje, moučkového cukru, zmraženého ovoce a také známé želatiny nic dalšího nepotřebujete.
- Láhev oleje vložte do mrazničky na nejméně 12 hodin.
- Do hrnce dejte 200 g zmraženého ovoce, přisypte 40 g moučkového cukru a vlijte 50 g vody.
- Ze směsi uvařte pyré, rozmixujte ho a přeceďte.
- Přidejte 4 lžičky želatiny a chvíli povařte, dokud se želatina nerozpustí, a nechte trochu vychladnout.
- Vychlazený olej nalijte do misky a kapejte do něj pomocí stříkačky vychladlé ovocné pyré.
- Vzniklý ovocný kaviár sceďte (olej můžete dál používat) a kuličky propláchněte vodou.
Schválně, kolik lidí váš ovocný kaviár ocení.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vytvořit popraskaný efekt na perníčcích? Podle videa to zvládnete snadno
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Desatero na téma želatina: Jaké jsou její vlastnosti, k čemu se používá a čím se dá nahradit
Komentáře