Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Pudinkový krém na plnění košíčků, řezů a dortů je příjemně odlehčený proti tradičnímu máslovému. Základem je uvařený pudink (škrob), který necháme vychladnout. Poradíme, jak na to, aby se na něm nevytvořil škraloup.
Pudink nejprve uvaříme klasickým způsobem. Do vařícího mléka přidáme pudinkové prášky rozmíchané v malém množství chladného mléka. Za stálého míchání krátce povaříme a houstnoucí pudink hned odstavíme ze sporáku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zabránit tvorbě škraloupu na pudinku
Uvařený pudink odstavíme ze sporáku a necháme nejprve zchladnout na pokojovou teplotu. Je to nutnost, protože do něho budeme přidávat máslo, které by se v teplém pudinku hned rozpustilo. Někdo má sice škraloup na pudinkovém poháru rád, ale na krém si ho nepřejeme. Máme tři jednoduché možnosti, jak škraloupu zabránit:
- Povrch čerstvě uvařeného pudinku lehounce pocukrujeme práškovým cukrem.
- Povrch potřeme tukem - plátkem másla nebo Hery, poté ho necháme bez zamíchání vychladnout.
- Povrch pokryjeme potravinářskou fólií, která musí velmi těsně přilnout.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 16 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Řezy z BeBe sušenek: Několik hodin v ledničce jim dodá vláčnost, nepečený dezert vypadá luxusně, přitom je snadný a rychlý
Jak upéct nejlepší dukátové buchtičky a uvařit lahodný vanilkový krém. Oblíbené recepty na sladkou pochoutku našeho dětství
Komentáře