Lahodné krémové těstoviny se skvělou chutí: Připravte si je jednoduše podle videa
Těstoviny pochází původem z Itálie a jsou velmi oblíbené, používají se buď jako příloha nebo jako lehčí hlavní chod. Svou popularitu získaly hlavně díky jednoduché a snadné přípravě. Existuje velké množství různých tvarů a druhů těstovin, každý si jistě najde ty svoje.
Těstoviny se vyrábí ze syrového těsta, které se pak dále tvaruje do požadovaného tvaru a suší. Základní a hlavní surovinou pro výrobu těstovin je mouka, podle jejího druhu těstoviny rozdělujeme na měkké, které jsou vyrobené z pšeničné mouky, a na tvrdé, vyráběné ze semolinové mouky. Existuje také zdravější verze oblíbených těstovin, ty se vyrábí z celozrnné mouky.
Mohlo by vás zajímat
Příprava lahodných krémových těstovin
Jste milovníci těstovin a rádi zkoušíte nové recepty, které jsou rychlé a jednoduché na přípravu? Máme pro vás skvělý tip, který musíte vyzkoušet.
- Na pánev dejte máslo a orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte česnek a vmíchejte rajčatový protlak.
- Ochuťte trochou chilly, nalijte smetanu a pořádně promíchejte.
- Přidejte nastrouhaný parmezán a nechte rozpustit, poté dejte ještě sůl a pepř.
- Nakonec přisypte do pánve uvařené těstoviny a znovu promíchejte.
- Hotové těstoviny servírujte na talíř a posypte parmezánem.
Vyzkoušejte i další tipy na skvělé a jednoduché pokrmy z těstovin.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Zapékané těstoviny - jednoduché a rychlé jídlo, které snadno připravíme na mnoho variant. Jaké jsou nejoblíbenější recepty
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
9 častých chyb při vaření těstovin: Jak jim předejít
Komentáře