Margotková kolečka: Výtečné slepované cukroví úchvatně voní kokosem a čokoládou
Pokud milujete tyčinku Margot i slepované cukroví s lahodnými náplněmi, pak by margotková kolečka pro vás mohla být přesně to pravé. Můžete si je připravit o Vánocích nebo kdykoliv během roku při svátečních příležitostech.
Základem tohoto cukroví jsou upečená kolečka z máslového těsta, která plníme lahodným margotkovým krémem, zdobíme rozpuštěnou čokoládou a sypeme drobečky nastrouhané Margotky. Takhle jednoduché to je.
Mohlo by vás zajímat
Jak upéct margotková kolečka
Postup je velmi snadný, proto se do něho mohou pustit i začátečníci.
- Nejprve smícháme suché suroviny na těsto - hladkou mouku, cukr moučka, vanilínový cukr, strouhanou citronovou kůru a špetku soli.
- Pak přidáme změklé máslo a žloutky, vypracujeme těsto a uložíme ho ve fólii nebo mikrotenovém sáčku asi na 2 hodiny do chladna.
- Po vychlazení těsto rozválíme na sílu 3–4 mm a vykrajujeme z něj kolečka, a to tak, abychom co nejlépe využili plochu rozváleného těsta.
- Vykrájená kolečka zvedáme opatrně za pomoci kulatého nože a rovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě asi 10–12 minut při teplotě 200 °C. Jakmile začnou lehce hnědnout okraje, máme hotovo.
- Kolečka odložíme z horkého plechu a necháme zchladnout.
Jak a čím naplnit margotková kolečka
Dále si připravíme krém k naplnění koleček.
- Do krému potřebujeme nastrouhanou tyčinku Margot, lépe se strouhá po vychlazení. Dále si připravíme cukr moučku, změklé máslo a na dochucení trochu rumu.
- Všechny suroviny smícháme a vypracujeme z nich krém.
- K plnění použijeme buď zdobicí sáček na cukroví nebo jen kulatý nůž.
- Při plnění spojujeme dvojice koleček k sobě.
- Jednu stranu slepeného cukroví pak namočíme do rozpuštěné čokolády a dříve než začne poleva tuhnout, posypeme povrch cukroví strouhanou tyčinkou Margot. Vhodné jsou i mleté vlašské ořechy.
- Cukroví rozložíme na tác a necháme zchladnout a zaschnout.
Podívejte se i na další recepty na slepovaná a čokoládou polévaná kolečka. Můžete se inspirovat recepty našich čtenářů.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 28 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Domácí tyčinka Margotka je lepší než ta kupovaná a přípravu zvládne každý
Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni? Zvládneme to snadno, ale do čokolády se nesmí dostat ani kapka vody
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Komentáře