4 tipy, jak upéct vynikající kuře: Jak ho naplnit nádivkou a jakou nádivku zvolit
Pečené kuřátko naplněné nádivkou, to je pastva jak pro oči, tak i útok na naše chuťové pohárky. Výborně připravit, dochutit a správně propéct nádivku, to není nic jednoduchého. V našem článku pro vás máme několik tipů, jak správně postupovat.
Když si připravíte výbornou nádivku a naplníte s ní kuře, co to jde, může se stát, že nebude propečená, bude blátivá a nedobrá. Je to způsobené tím, že maso během pečení bude pouštět šťávu, ta se vsákne do nádivky a vzniklá pára nebude mít kam unikat. Pak zůstane všechna voda v nádivce a nestihne se propéct.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct kuře s nádivkou
U nádivky můžeme experimentovat a přidat petržel, pažitku, kopřivy, špenát, česnek, různé koření podle chuti.
- Nejprve si připravíme nádivku. Smícháme na kostičky nakrájené pečivo, rozpuštěné máslo, žloutky, mléko a sůl. Mícháme jen tak, aby se pečivo navlhčilo. Přidáme ušlehaný sníh z bílků a vmícháme ho do hmoty.
- Nádivkou plníme kuře jen z poloviny, právě proto, aby se stihla dokonale propéct. Nádivkou plníme také kůži u krku a dáme ji i pod kůži na prsou.
- Ze zbylé nádivky vytvoříme válečky, které obalíme slaninou a pečeme společně s kuřetem.
- Kuře pečeme pomalu, aby se nádivka stihla propéct, aniž by se zbytečně vysušovalo maso.
Nechte se inspirovat následujícím videoreceptem a upečte si třeba jen kuřecí stehna plněná nádivkou. Do komentářů nám pak můžete napsat, jak strávníkům chutnalo.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře