Jak na nadýchané palačinky? Přidejte do nich kefír nebo také minerálku
Ať už palačinky připravíme na sladký či na slaný způsob, vždy chutnají dokonale. Připravené jsou pouze ze tří surovin během několika málo minut. Máme pro vás dávku rad, jak je připravit, aby byly jemné a nadýchané.
Palačinky zvládne i začátečník, postačí k tomu pouze mléko, vejce a hladká mouka. Pro nadýchané těsto se občas přidává také soda či prášek do pečiva. Méně známým trikem je přidání několik lžic piva těsně před smažením.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Palačinky s kefírem
Kyseliny v kefíru reagují se zásaditou sodou nebo dalšími kypřícími látkami a tvoří malé vzduchové bubliny, které mají zásluhu na správně kyprých a nadýchaných palačinkách. Zároveň nám i příchuť kefíru ozvláštní palačinkové těsto.
Palačinky s minerálkou
Podobně jako kefír reaguje v palačinkovém těstě také minerální voda, která skvěle těsto zkypří a výsledné palačinky pak budou chutnější. Nahradit můžeme část mléka nebo také celé množství perlivou minerálkou a výsledné palačinky budou odlehčené.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 20 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
7 oblíbených jídel, do kterých potřebujeme kefír: Můžeme upéct buchtu, usmažit palačinky nebo umíchat zmrzlinu
Desatero rad na téma palačinky: Jak připravit těsto, jak palačinky smažit a čím je plnit
Komentáře