4 časté chyby při přípravě tiramisu: Jak chybám předejít, aby byl dezert dokonalý
Tiramisu je původem italský dezert, ve kterém jsou piškoty nasáklé aromatickou kávou a likérem, a vše je doplněné krémem z mascarpone a šlehačky. Během přípravy této dobroty můžeme udělat chyby, které snadno změní výslednou chuť.
Tiramisu je skvělý nepečený dezert, který si mnoho z nás velmi oblíbilo. Na přípravu je velmi jednoduchý, postačí nám několik málo surovin. Ovšem i tento dezert může skrývat jistá úskalí. Poradíme, na co si dát pozor a čeho se vyvarovat.
Mohlo by vás zajímat
Časté chyby při přípravě tiramisu
I u takto jednoduchého nepečeného dezertu můžeme udělat několik zásadních chyb, které mohou zkazit výsledný dojem.
- Piškoty raději kávou vydatně potíráme místo namáčení. S namočenými piškoty se hůře manipuluje, mohou se rozpadat a také výsledný dezert je až příliš kávový.
- Cokoli budeme míchat s mascarpone, necháme před přípravou venku při pokojové teplotě. Jakmile do krému s mascarpone přidáme něco studeného z lednice, mléčný tuk zatuhne a oddělí se od zbytku krému v podobě malých hrudek.
- Povrch tiramisu sypeme holandským kakaem vždy přes sítko, jinak by se mohlo stát, že dezert posypeme nerovnoměrně a spadnou na něj velké hrudky, které způsobí hořkou chuť.
- Dáváte do tiramisu sníh? Jakmile vyšleháme bílky příliš, začne být sníh tuhý a hůře se spojí se zbytkem krému. To znamená, že v něm bude hrudkovatět a tyto nevzhledné hrudky nepůjdou více rozmíchat.
Pojďte si podle videoreceptu krok za krokem připravit lahodné italské mascarpone zdobené kakaem. Dezert je za chvíli hotový a chutná dokonale. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Komentáře