7 receptů na zpracování květů černého bezu: Skvělé jsou moučníky, placičky i sirupy
Černý bez je oblíbený aromatický a léčivý keř. V kuchyni používáme bílé květy i tmavé bobule (bezinky). Keře černého bezu rostou ve volné přírodě i na venkovských zahradách. Květy sbíráme co nejdříve po rozkvětu.
Využití květů je široké - uplatní se ve sladké i slané kuchyni a nejoblíbenější je zpracování do sirupů a limonád. Nasbírat květy je velmi jednoduché. Vybíráme pouze zdravé (nesmí odkvétat nebo být napadené mšicemi), na sběr si vezmeme nůžky. Květy černého bezu rovnáme do košíků nebo do plastových nádob. Hned po příchodu domů je zpracujeme. Jednoduché je sušení, ale máme pro vás i další možnosti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Podle následujícího videa si můžete zastudena připravit výbornou bezovou šťávu, která přijde k chuti zvlášť v létě, protože výborně osvěží.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit bezovou šťávu zastudena? Je báječně osvěžující, trvanlivá a levná
Desatero častých otázek a odpovědí na téma černý bez a jeho zpracování. Recepty na bezový sirup a další využití
Sirup z květů černého bezu zvládnete připravit bez chemie. Citrony dodají svěžest a proti plísni pomůže jedna ingredience
Komentáře