Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejrychlejší recepty: Skvělá rybičková pomazánka z uzené makrely
Zdroj: Rybičková pomazánka - ilustrační foto. Zdroj: Toprecepty.cz, MiskaM

Přepadl vás hlad a máte chuť na něco rychlého, výživného a chutného? Nebo jste nahonem domluvili večerní víno s přáteli u vás doma a přemýšlíte, co jim nabídnout? Máte-li v lednici tvaroh a uzenou makrelu, případně supermarket po ruce, zvládnete to levou zadní...

Rychlá a zdravá rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka může být zdravá i chutná zároveň! Stačí, když ji vyrobíte z tvarohu a uzené makrely. Tvaroh je plný bílkovin, uzená makrela má zase skvělou, specifickou chuť a rybí maso je prospěšné díky obsahu omega-3 mastných kyselin. Jak na to? Naši rybičkovku vyrobíte za pár minut!

Co budeme potřebovat:

  • 1 uzenou makrelu
  • vaničku polotučného tvarohu (můžeme nahradit adekvátním množstvím sýru cottage)
  • jarní cibulku
  • sůl a pepř
  • půlku sitronu

Postup: Nejvíce času nám zabere obrat všechno maso z ryby. Další krok záleží na tom, jestli máme raději pomazánku jako kompaktní hmotu, nebo jestli preferujeme, když jsou v ní cítit kousky. Pokud chceme pomazánku kompaktní, dáme kousky ryby, tvaroh nebo cottage, sůl a pepř do mixéru. Zakápneme citronem, rozmixujeme do hladka a na závěr ručně vmícháme nasekanou cibulku.

Pokud máme raději hrubší pomazánku, pak je potřeba nakrájet rybí maso na malinké kousky. Ty pak stačí ručně vmíchat do tvarohu. Osolíme, opepříme a zakápneme citronem, cibulka znovu až nakonec. Hotovou pomazánku můžeme podávat na chlebu nebo jednohubkách podle vlastní chuti a příležitosti.

 

Recepty k tomuto článku