Nejrychlejší recepty: Skvělá rybičková pomazánka z uzené makrely
1. 2. 2021 Vaření
Přepadl vás hlad a máte chuť na něco rychlého, výživného a chutného? Nebo jste nahonem domluvili večerní víno s přáteli u vás doma a přemýšlíte, co jim nabídnout? Máte-li v lednici tvaroh a uzenou makrelu, případně supermarket po ruce, zvládnete to levou zadní...
Rychlá a zdravá rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka může být zdravá i chutná zároveň! Stačí, když ji vyrobíte z tvarohu a uzené makrely. Tvaroh je plný bílkovin, uzená makrela má zase skvělou, specifickou chuť a rybí maso je prospěšné díky obsahu omega-3 mastných kyselin. Jak na to? Naši rybičkovku vyrobíte za pár minut!
Mohlo by vás zajímat
Co budeme potřebovat:
- 1 uzenou makrelu
- vaničku polotučného tvarohu (můžeme nahradit adekvátním množstvím sýru cottage)
- jarní cibulku
- sůl a pepř
- půlku sitronu
Postup: Nejvíce času nám zabere obrat všechno maso z ryby. Další krok záleží na tom, jestli máme raději pomazánku jako kompaktní hmotu, nebo jestli preferujeme, když jsou v ní cítit kousky. Pokud chceme pomazánku kompaktní, dáme kousky ryby, tvaroh nebo cottage, sůl a pepř do mixéru. Zakápneme citronem, rozmixujeme do hladka a na závěr ručně vmícháme nasekanou cibulku.
Mohlo by vás zajímat
Pokud máme raději hrubší pomazánku, pak je potřeba nakrájet rybí maso na malinké kousky. Ty pak stačí ručně vmíchat do tvarohu. Osolíme, opepříme a zakápneme citronem, cibulka znovu až nakonec. Hotovou pomazánku můžeme podávat na chlebu nebo jednohubkách podle vlastní chuti a příležitosti.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat