Nejrychlejší recepty: Vynikající losos z trouby hotový za 5 minut
22. 2. 2021 Vaření
Lososa mívají rádi i zapřisáhlí odmítači ryb. Jeho plná chuť a šťavnaté maso bez kostí už přesvědčilo nejednoho strávníka vzít šupináče na milost. Losos obsahuje zdravé tuky a je vynikající součástí každé diety. Nejlepší je totiž jen tak upečený a zlehka dochucený bylinkami. Jeho příprava navíc zabere pouze 5 minut - když víte, jak na to...
Rychlý losos s česnekovou gremolatou
Co budeme potřebovat:
- filety z lososa (s kůží, počet podle počtu porcí)
- 2 lžíce olivového oleje
- mletý pepř
- sůl
- alobal
Na gremolatu:
- čerstvou petrželovou nať
- 2 stroužky česneku
- citronovou kůru
Mohlo by vás zajímat
Postup: Předehřejeme troubu na 220°C a pekáč nebo plech vyložíme alobalem. Filety z lososa omyjeme a osušíme utěrkou. Maso pokapeme olivovým olejem, opepřímě a jemně osolíme. Olej a koření rukama do masa vmasírujeme a filety pak kůží napřed naskládáme na plech. Filety o standardní tloušťce 1,5 cm se při dané teplotě pečou 4 až 6 minut. Pro jistotu; maso lososa je hotové, když jde po zapíchnutí vidličky dobře oddělit a má bledě růžovou barvu.
Mohlo by vás zajímat
Už jen takto upečený losos je vynikající, ale můžeme ho vylepšit třeba čerstvými bylinkami nebo italskou gremolatou. Tu připravíme tak, že smícháme nasekanou petržel s utřeným česnekem a trochou citronové kůry. Porci gremolaty přidáme na talíř s lososem a strávníci si pak s její pomocí dochucují jednotlivá sousta.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Co je české, to je dobré! Klasické recepty tuzemské kuchyně snadno a rychle
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař