Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzim v kuchyni může být zábavný. Užijte si ho naplno
Zdroj: Pixabay

Venku vám možná podzimní počasí nesedí, podzim v kuchyni si ale snad musí užít každý! Tolik dobrých sezónních surovin, a navíc konečně prostor a čas pro experimentování a přípravu pořádných vydatných jídel!

Protože na podzim potřebujeme mít sílu, abychom chlad a útočící viry dokázali odrazit, a také se chceme zahřát, je to čas horkých polévek a čajů, poctivě připravených omáček a mas a také dávky lenošení. Vyzkoušejte novinky, které vám ukážou nový rozměr téhle roční doby.

Dopřejte si zdravou novinku


I když se možná už teď olizujete při představě nadcházejících hostin, ať už svatomartinské husy nebo vánočních jídel, ne vždy je čas se s vařením zdržovat. Připravte rychlou večeři nebo svačinu a ochutnejte novinku, kterou připravila Rama. Jestli vám záleží na výběru kvalitních potravin, je to pro vás to pravé. Má 100% složení z přírodních zdrojů, je bez umělých barviv, konzervantů a aromat. Skvěle chutná a má krémovou konzistenci. Hodí se k roztírání, vaření i smažení, protože má vysoký obsah kvalitních rostlinných tuků. Díky svému složení je Rama skvělá volba pro přípravu rozmanitých, vyvážených a chutných jídel.

Energie z dobrého jídla


Nejen vitamíny, ale i dobré a kvalitní jídlo vám pomůže vyhrát nad viry, pro které je podzim jako stvořený. Ochutnejte dobroty z nabídky obchodů Albert pod značkou Nature’s Promise. Jako základ sáhněte po vypečené bio kaiserce, na kterou můžete namazat například jednu z bio pomazánek, dále ji naplnit sýrem camembert, rajčaty či okurkou, vše s certifikátem bio. Tato výživná svačina jistě zachutná každému a dodá potřebnou energii.

Udělejte si zimu pěknou


Ledově vychlazeným drinkům na nějakou dobu odzvonilo, teď přišel čas na dobré víno. Víno zlatavé barvy vás okouzlí intenzivním aroma dobře vyzrálých hroznů, ve kterém vyniká vůně hrušek a broskví, s jemným podtónem lískových oříšků – to je chuť Chardonnay. Dokonale koresponduje s vůni vína doplněnou o příjemnou kyselinku v závěru. Udělejte si pěkný večer a spárujte toto lahodné víno s vhodným pokrmem. Chardonnay 2017 výběr z hroznů z Vinařství Pavlov svou plnou, strukturovanou chutí skvěle doplní pokrmy z pečené drůbeže, hodí se však také k jemné úpravě vepřového masa. Seženete na www.osobnivinoteka.cz.

Vyzbrojte se vitamíny


Jak už bylo řečeno, vitamíny jsou základem pro pevné zdraví. Samozřejmostí je dostatečný přísun ovoce a zeleniny, nevynechávejte však ani vhodné doplňky stravy. Imunilky pro dospělé Dr. Bojda s kolostrem a mateří kašičkou jsou doplněny o lactobacily, inulín, vitamín C a vitamín D3. Pořídit můžete i dětskou verzi, Imunilky pro děti žvýkací Dr. Bojda. Jedná se o první velmi komplexní preparát na trhu v ČR určený ke globálnímu posílení imunitního systému dětí. Doplněk stravy je postaven na bázi Kolostra, betaglukanů z hlívy ústřičné. Obě varianty můžete pořídit ve výhodnějším balení po dvou nebo po třech nebo si Imunilky namíchat s dalšími vitamíny.

Čisté ruce jsou základ



V kuchyni musí být pořádek, o tom netřeba debatovat. Žijeme v době globální pandemie, dezinfekce se tak stala běžnou součástí našich životů. Stejně jako pečlivě vybíráte suroviny, z kterých budete vařit, zaměřte se i na kvalitní dezinfekci. Společnost HARTMANN – RICO nyní přichází na trh s vylepšeným dezinfekčním gelem Sterillium Protect & Care Gel, který se ještě donedávna používal pouze v nemocnicích. Nyní je k dostání pro domácí použití nejen v lékárnách, ale i drogeriích a na www.lekarnahartmann.cz. Dokáže zničit 99,99 % virů i bakterií a proti koronaviru je účinný již za 15 sekund.

 

 

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více