Smart Press - Naše kuchařky opět vítězí!
6. 12. 2012 Vaření
Čtyři kuchařky z nakladatelství Smart Press zvítězily v prestižní soutěži GOURMAND COOKBOOK AWARDS 2012 o nejlepší kuchařky za Českou republiku.
Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby, Jezte česky – rok v naší kuchyni, Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí nebo Svět na pánvi aneb Cesta za šéfkuchařskou čepicí. To jsou ony – šampioni nakladatelství Smart Press v prestižní soutěži GOURMAND COOKBOOK AWARDS 2012 o nejlepší kuchařky za Českou republiku. Toto světové ocenění je udělováno každoročně, letos se soutěže účastní nakladatelé ze 171 zemí, kteří přihlásili několik tisíc titulů, porota je posuzuje zejména podle vzhledu, nápaditosti, kvality provedení a fotografií. Výše zmiňované kuchařky se tak kvalifikovaly pro postup do světového kola soutěže, v němž se utkají s vítězi ostatních státních kol. Celkové výsledky budou zveřejněny v únoru 2013. V minulých letech v soutěži zazářily například knihy Kuchařka pro dceru nebo Kniha o kávě. Nakladatelství Smart Press oslavuje – 4 tituly za jeden rok považujeme za velký úspěch!
Kniha Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby mladého Martina Škody obsadila prvenství hned dvě, a to v kategorii Best Cookbook Design for professionals (nejlepší „designová kuchařka“) & Best First Cookbook (nejlepší „prvotina“). Jezte česky – rok v naší kuchyni autorského dua Jany Vašákové a Zdeny Skokanové N. porazila ostatní české kuchařky v kategorii Best Easy Recipes Book, tedy nejlepší kuchařka se snadnými recepty (my to tvrdíme stále – vařit hezky česky je prostě easy!). Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí je třetí kuchařkou Jany Florentýny Zatloukalové a stanula na zlatém českém stupínku v kategorii Best Single Subject Book (nejlepší kuchařka na jedno téma), tahle kniha je vážně maso! Svět na pánvi aneb Cesta za šéfkuchařskou čepicí je pilotní dílo šéfkuchaře Romana Dolejše a hned se blýskla v kategorii Best Foreign Cuisine Book – nejlepší zahraniční kuchařka.
Smart Press vydává kuchařky, které přinášejí vždy něco nového – ať už je to originální design nebo na trhu nové téma. Naše knihy obsahují vyzkoušené recepty a profesionální fotografie jídla. Podle podrobně popsaných postupů zvládne uvařit každý.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Řízek není jen plátek obalovaného masa. Víte, co vše se dá usmažit v trojobalu?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 11 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 15 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?