Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička s česnekem a bylinkami: Voňavou pochoutku ze šťavnatého masa je dobré předem alespoň dvě hodiny marinovat
Zdroj: Toprecepty, ivulinka

Přemýšlíte o rychlém masitém obědu, na kterém nic nepokazíte? Tak to je například krkovička s česnekem a bylinkami. Voňavý pokrm je snadný na přípravu, neuvěřitelně šťavnatý a plný skvělých chutí.

Krkovička, česnek a bylinky

Krásná trojice, ze které může vzejít jen dobrota, a to i přes fakt, že se dají použít různé varianty přípravy i bylinek. Krkovička bývá krásně šťavnatá, a pokud nedáváme přednost libovějšímu masu, čeká nás výborný oběd. Abychom si mohli vychutnat skutečně lahodné jídlo, je lepší nechat maso pár hodin marinovat. Alespoň dvě hodiny. A s tím je nutné počítat před přípravou.  

Bylinková marináda na krkovičku

Spoustu chuti dodá masu česnek, který doplníme o různé bylinky a zakápneme olejem. Výborně se hodí třeba šalvěj, tymián, rozmarýn, dá se využít i bazalka a libeček. Na libeček je třeba dávat pozor, protože je velmi aromatický a mohl by přehlušit ostatní chutě. K tomuto základu můžeme přidat worchesterovou omáčku, někdo zase používá hořčici. 

Oběd

Většina Čechů považuje oběd za hlavní jídlo dne, které má být velké a vydatné. Pravdou ale je, že mnohé národy preferují naopak velké večeře a obědvají lehce a narychlo. Ať si vyberete to, či to, ať…

Krkovička s česnekem a bylinkami

Na přípravu budete potřebovat: 4 plátky vepřové krkovice bez kosti, pepř, sůl,  5 stroužků česneku, několik lístků libečku, šalvěj, několik snítek tymiánu, 1 větvičku rozmarýnu, 1/2 lžíce worcesteru, 2 lžíce oleje a olej na pánev.

Jak na to? Plátky krkovičky jemně naklepejte, nařízněte na okrajích, aby se na pánvi nekroutily, osolte je a opepřete. Do hmoždíře dejte oloupaný česnek, bylinky, worchester, olej a utřete vše do husté marinády. Marinádu naneste na maso a vetřete ji do něj. Dejte do misky, zavřete ji a uložte na pár hodin do lednice.

Po odležení vyndejte maso z lednice. Na pánev nalijte olej a rozehřejte ho. Do něj vložte maso a zprudka ho opečte z obou stran. Na pánev do oleje můžete vložit větvičku rozmarýnu, aby chuť a vůně masa byly ještě intenzivnější. Jako přílohu ke krkovičce s česnekem a bylinkami můžete servírovat na másle pečené neloupané nové brambory s česnekem a rozmarýnem, ale výborně k ní chutnají i obyčejné vařené brambory.

Náš tip: Krkovičku si můžete připravit na řadu různých způsobů. Přichystejte si třeba tuto krkovičku z trouby podle následujícího videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více