Bylinky se postarají o perfektní dochucení jídla i nápojů, navíc si poradí s kdejakými neduhy
Bylinky jsou perfektní zejména k přírodnímu dochucování nejrůznějších jídel a nápojů, ale také k řešení různých zdravotních neduhů. Výhodou je, že je můžete snadno pěstovat nejen na zahradě, ale i na okenním parapetu, balkoně nebo na terase.
Nejoblíbenější druhy bylinek
Jaké druhy bylinek patří mezi jednoznačně nejoblíbenější?
-
Hladkolistá petržel (především do polévek),
-
pažitka (do pomazánek, salátů či na brambory),
-
bazalka (zejména do italské kuchyně),
-
rozmarýn (k pečeným bramborám, zelenině a masu),
-
tymián (do polévek i dušených pokrmů),
-
máta (osvěžující drinky, čaje i zdobení),
-
oregano (do mletých mas, na pizzu i do omáček na těstoviny),
-
majoránka (do polévek a bramboráků).
Léčivé účinky bylinek
Pokud vás trápí nějaké zdravotní neduhy a chcete to nejprve vyzkoušet přírodní cestou, můžete zkusit sílu bylinek. Podle druhu obtíží si pak vyberete konkrétní bylinku. Například na žaludek se hodí máta, na spaní meduňka, na odvodnění kopřiva, na snížení tlaku třeba bazalka a na kašel divizna.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 15 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 21 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čas zavařování ještě neskončil. Udělejte si vynikající sladkokyselý dýňový kompot!
Staročeské recepty z jablek: Víte, co je šprachanda nebo jak se dělá jablečná sekanina?
Bílá zelňačka s koprem: Ve vydatné polévce nechybí brambory, výraznou chuť jí dá kopr, ale musí se přidat ve správnou chvíli