Jak ozvláštnit grilování? Zkuste ananas ve slanině nebo třeba grilovaná jablka
19. 7. 2016 Tipy a triky
Grilování, to není jen flák masa na roštu. Oblíbená letní kratochvíle, která povyšuje přípravu večeře na společenskou zábavu, může být i nevšední. Pozvěte sousedy a vyzkoušejte některý z našich grilovacích tipů. Třeba takový ananas ve slanině je vynikající!
Grilování je zábava
Naložit maso, vylézt na zahradu, nalít si limonádu nebo otevřít pivo a rozpálit gril - no může být lepší způsob trávení slunečného prázdninového odpoledne? Domácí grilování máme skrze popkulturu nejvíce spjaté s USA, je to ale způsob přípravy pokrmů, který je už dlouho rozšířen po celém světě. Na rošt se dá hodit prakticky cokoliv - klobásky, hermelín, krkovice nebo jiné maso vykoupané v marinádě. Ale grilovat nemusíte jen maso. Skvělé jsou i různé druhy zeleniny, na grilu dokonce vyrobíte i sladké dezerty.
Odvažte se u roštu
Pokud patříte mezi vegetariány, grilování pro vás rozhodně není zapovězené. Stačí, když požádáte, aby se váš nemasový pokrm připravil jako první - kvůli šťávě z masa - všechno je stoprocentně nezávadné. Už jste někdy zkoušeli například grilovaný sýr Halloumi? Polotvrdý sýr z Kypru je vyráběný z kozího a ovčího mléka a občas je dochucen mátovými lístky. To mu dodává lehkou chuť a na grilování je ideální i konzistenčně. Vyzkoušejte ho například v kombinaci s rukolou a rajčaty:
Vegetariánská dobrota
Pokud máte u stolu vegetariána, který má opravdový hlad, připravte mu jídlo, které ho dokonale zasytí a ještě jej chuťově uspokojí. Míchané tofu s opečeným tempehem a grilovaným chřestem je plné živin, krásně barevné a neskutečně dobré!
Celer (nejen) pro dietářky
Celer máme zafixovaný jako extrémně nízkokalorickou zeleninu, kterou chroupou jen ženy posedlí štíhlou linií. On ale může být i velmi chutný, obzvlášť, pokud se dobře dochutí, hodí na gril a doplní vhodným dipem...
Dezert z grilu
Kdo říká, že na grilu se dají připravovat jen slaná jídla? Na závěr zahradního hodování můžete svým hostům nabídnout i grilovaný dezert. Grilovaná jablka s nivou a ořechy jsou ideální kombinací slaného a sladkého a skvěle se hodí například k bílému vínu:
Ananas + slanina = VSL
Nemusíte být fanoušky pizzy Hawai, aby vám zachutnal grilovaný ananas obalený ve slanině. Podobně se dají připravit třeba švestky nebo banán, ale sladko-kyselý ananas se k vypečené slanince hodí zkrátka nejvíce.
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Jak pasírovat rajčata? Je to jednoduché, pokud znáte osvědčený postup. Poradíme, jak na to
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Komentáře