Kávoláda
7. 1. 2019 Historie a zajímavosti
Káva vystřídá kakao v čokoládě. Bláznivé? Možná, hlavně ale zatraceně dobré. Tahle věta asi nejlépe vystihuje nový český produkt stojící na pomezí kávy a tabulky čokolády.
Myšlenka přenést kávu do pevného skupenství se zrodila v hlavně mladého nadšeného gurmána na jaře roku 2018. „Říkal jsem si, že všichni vyrábí čokoládu z kakaa a proč by to vlastně nemohlo jít i z kávy, to přece nebude žádná věda“ poznamenává tvůrce Kávolády Vojtěch Vrablc. Ukázalo se však, že tak jednoduché to nebude a vývoj trval ještě několik následujících měsíců. Nakonec se vše podařilo a Kávoláda je od října k zakoupení na několika místech v česku. I za tak krátkou dobu si už stihla najít své příznivce a vyvolala velmi pozitivní ohlasy.
Do Kávolády patří jen prvotřídní suroviny
Jak již z názvu vyplývá nejedná se pouze o čokoládu ochucenou trochou kávy. Kávoláda je přímo založena na vysokém obsahu výběrové pražené kávy Arabica, která kromě výrazné kávové chuti zaručuje i povzbuzující dávku kofeinu. Jedna tabulka obsahuje ekvivalent silnějšího espressa (65mg). Jako dodavatelé kávy byly vybrány malé české pražírny, které kromě světové kvality kávy zaručují maximální čerstvost.
Díky obsahu kakaového másla navíc dochází k pomalejšímu vstřebávání kofeinu a jeho delšímu působení bez náhlého propadu energie. Dál už jen trocha cukru a sušeného mléka pro jemnou a vyváženou chuť. Kávoláda neobsahuje žádnou chemii ani další zbytečnosti, kvalitní suroviny si vystačí samy.
Praktické balení kávy na cesty oceníte hlavně v situacích, kdy klasická káva není k dispozici – ať už jde třeba o horskou turistiku nebo ranní jízdu autem. Anebo prostě jen tak doma. K tomu, abyste si vychutnali Kávoládu nepotřebujete žádnou výjimečnou událost.
Stále se rozšiřující seznam prodejních míst naleznete ZDE a pro další novinky nezapomeňte sledovat Kávoládu na Facebooku nebo Instagramu.
„Spojení energie, kterou člověk potřebuje, s chutí a vůní, kterou miluje“
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 19 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Přečtěte si Zobrazit více
Kdoule příjemně voní a chutná, potřebuje ale tepelnou úpravu. Připravujeme z ní želé a používáme ji do koláčů
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář