Tvarohové knedlíky s ovocem: Naučte se báječné těsto podle videonávodu
Ovocné knedlíky připravujeme ve více variantách - z různých těst, s různými náplněmi a s různou posypkou. Jedny z nejlepších jsou knedlíky z tvarohového těsta. Hotové jsou během chvilky, a když do nich dáme jahody, třešně, půlky meruněk, švestek, blum nebo jiných peckovin, výsledkem bude báječná dobrota.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit tvarohové knedlíky s ovocem
Vybrali jsme pro vás recept, který by se vám mohl hodit během celé ovocné sezóny.
- Na těsto podle úvodního videoreceptu potřebujeme 250 g tvarohu (vhodný je tvaroh z kostky, ale tvaroh z vaničky je na knedlíky příliš řídký), 70 g dětské krupičky, 70 g hladké mouky, 70 g změklého másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, citrónovou kůru a špetku soli.
- Tip 1: Pokud je koupený tvaroh řidší, raději ho necháme před použitím několik hodin odkapávat v cedníku, abychom předešli řídkému těstu, se kterým se špatně pracuje.
- Tip 2: Hrubá krupice se na tvarohové knedlíky moc nehodí, protože se pomaleji vaří a chuť knedlíků není tak jemná, jako při použití dětské krupičky.
- Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Nejprve ho prošleháme metlami v míse, pak ho ještě zpracujeme rukama.
- Zpracované těsto necháme alespoň 1–2 hodiny odležet v chladu - můžeme ho připravit už večer a druhý den z něho uvařit knedlíky.
- Těsto po odležení rozválíme na plát, který nakrájíme na čtverce a do každého z nich zabalíme ovoce.
- Na knedlíky si dáme vařit vodu, která se ale po vložení knedlíků trochu ochladí. Jakmile začne opět vařit, plotýnku ztlumíme a knedlíky vaříme už jen v mírně vroucí vodě. Prudký var je nežádoucí. Knedlíky po chvíli opatrně promícháme.
- Jeden z knedlíků pak vytáhneme na zkoušku a zjistíme, jestli už je ovoce změklé. Pokud ano, je hotové i těsto.
- Knedlíky jsou nejlepší hned po uvaření. Můžeme je posypat tím, co máme rádi. Výborné jsou sypané strouhaným tvarohem a cukrem, k tomu ještě omaštěné rozpuštěným máslem nebo jiným tukem. Chutnat budou i posypané osmaženou strouhankou nebo jen skořicí a cukrem.
Můžete nám napsat, jak se vám tvarohové knedlíky povedly. Čtenáře jistě budou zajímat vaše rady a tipy, případně osvědčené vychytávky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 16 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uchovat citronovou kůru. Nastrouhaná citronová kůra provoní naši kuchyň a příjemně dochutí sladké moučníky a dezerty
Desatero rad na téma jahody: Jak je vysazovat, pěstovat, sklízet a zpracovat v kuchyni
7 receptů na ovocné knedlíky: Uvařte kynuté, tvarohové nebo ze spařovaného těsta
Komentáře