Česká kuchyně - recepty z masa
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 2 hodinami
„Mražení jídla “ Sabule77, před 20 hodinami
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„hazel: děkuji, Stáni. Také je děláš? Pěkné nedělní…“ MarcelaPa, před 2 hodinami
„Hezký den dnes gulášová polévka a kuře na žampionech s rýží“ Simona Skolakova, před 6 hodinami
„Hezkou neděli, konečně už neprší a zatím to na déšt…“ tara23, před 8 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 4 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 9 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum
Retro okénko: Perníčky ruměnky s voňavou polevou obsahují máslo a rum, jsou krásně měkké a nadýchané, na přípravu snadné
Luxusní kávová zmrzlina z espressa, mléka a smetany: Dokonale krémová je díky Salku a pravidelnému míchání
12. 7. 2011 17:42
12. 7. 2011 17:30
Suroviny
1) 600 g tučného masa z bůčku
2) sádlo
3) 1 cibule
4) sůl
5) kmín
6) sladká paprika
7) půl sáčku kysaného zelí
8) hladká mouka
9) 0,25 ml zakysané smetany
Základ na guláš
Vepřové maso omyjeme, odstraníme nejtučnější části a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpustíme sádlo a zpěníme na něm najemno nasekanou cibuli. Přidáme maso a orestujeme. Vše okořeníme kmínem a sladkou paprikou a osolíme. Necháme dusit. Během dušení maso podle potřeby podléváme vodou.
Na řadu přichází zelí
Když je maso poloměkké, přidáme k masu 2/3 kysaného zelí, které jsme si překrájeli na menší kousky. Do guláše vlijeme i lák ze zelí. Dále dusíme, dokud nejsou zelí a maso zcela měkké.
Ze sádla a mouky si vytvoříme hladkou jíšku a přidáme jí ke guláši. Krátce povaříme a na závěr přidáme kysanou smetanu a zbytek pokrájeného kysaného zelí.
Zdroj: http://www.knedlik.cz/recepty/