Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 4 hodinami
„Mražení jídla “ Sabule77, před 21 hodinami
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„hazel: děkuji, Stáni. Také je děláš? Pěkné nedělní…“ MarcelaPa, před 4 hodinami
„Hezký den dnes gulášová polévka a kuře na žampionech s rýží“ Simona Skolakova, před 7 hodinami
„Hezkou neděli, konečně už neprší a zatím to na déšt…“ tara23, před 9 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 6 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 10 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zapečená bramborová kaše je ideální pro využití zbytků v ledničce a posune obyčejnou přílohu do chuťových nebeských výšin
5 netradičních večeří z květáku: Vyzkoušíte krémovou polévku, květákovou koprovku nebo falešný vlašák?
Křupavé vánoční oplatky původně chránily domov. Dnes si je můžete upéct podle receptu z roku 1750 a přenést se tak do historie
16. 11. 2016 15:33
15. 11. 2016 20:23
pro Saryk - již před několika lety jsem v nějaké diskuzi upozorňovala, na doplnění způsobu pečení a velikosti /tvaru/ formy. Takové řeči, že každá trouba peče jinak chápu, ale neberu. Orientačně by bylo vhodné od autora napsat. Vše šlo do ztracena, nic se nezlepšilo. Pro neznalého je pak problém, jsem poučena vlastní zkušeností.
Jak se zmínil již Prpcek, vyhledávám pokud se dá pouze ty důvěryhodné.
Poslední dobou se zde doslova valí hodně přetahované, kopírované aj. kradené recepty z jiných webů, což považuji za úpadek.
Myslím, že je třeba poděkovat moderátorkám za jejich záslužnou , nevím zda oceněnou, mravenčí práci.
15. 11. 2016 16:08
14. 11. 2016 16:30
14. 11. 2016 15:23
14. 11. 2016 14:09
Ještě se vrátím ke stupňům a času. Pokud je dotyčný člověk v receptu nenajde, není problém si je vyhledat jinde.
Uvedu příklad. Zadala jsem do vyhledávače: Jak dlouho se peče kuře a zde je podrobný návod:
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/tip...
Další dotaz. Při kolika stupních se peče linecké cukroví?
http://www.rodina.cz/nazor15844656.htm
A takhle bych v případě potřeby postupovala dále. Nevím, zda to bude jako návrh vyhovovat, ale věřím, že aspoň částečně ano
14. 11. 2016 13:07
14. 11. 2016 12:54
Mně se např. včera stalo, že jsem zkoušela jeden recept, který mám od maminky. Byl u něho napsaný čas i teplota, v její troubě to bylo určitě perfektní, já jsem si hned nastavila teplotu o něco nižší a i čas jsem o něco zkrátila a bylo to jen tak tak. Jednalo se o cukroví, které je hodně choulostivé. Kdybych to nechala jak bylo uvedené, tak by bylo na uhel .
Myslím, že by se to tu potom hemžilo výtkami autorům, že " musela jsem vyhodit, bylo to spálené / nebo nedopečené / " apod.
14. 11. 2016 12:28
14. 11. 2016 12:14
14. 11. 2016 10:49
Zároveň asi autorovi nepůjde při vkládání receptu uvedení těchto hodnot jakkoliv "nařídit" - je na každém, aby sem své zkušenosti napsal
14. 11. 2016 04:26
Neslo by toto uvadet do receptu povinne? Odpadne ptani se dokola stale tech samych otazek. Stejne tak u peceni na plechu ci ve forme, by bylo dobre uvadet rozmery.
Nevim, jak probiha proces shvalovani, ale neslo by toto pri nem zohlednit? Uvadet alespon pribliznou dobu a stupne. At se zacatecnici orientuji a nemusi do trouby koukat kazdych pet minut. Dekuji
1. 11. 2016 13:44
31. 10. 2016 14:07
31. 10. 2016 11:07
Dievčatá, ja vám tiež ďakujem! A adminom patrí, samozrejme, tiež veľká vďaka!
1 2 Další