Den grilovaných kuřat
Národní den
2. června se každoročně slaví den grilovaných kuřat. Postavte se ke grilu čelem a připravte vynikající grilovanou drůbež právě dnes. Jak naložit celé kuře na gril, jakou marinádu zvolit a jak jej udělat opravdu šťavnaté?
Kuřecí maso je velmi populární. Je jemné, dietní, rychle hotové a dokonale doplní mnoho jídel. Důležité je poznamenat, že i přes nízký obsah tuku je nutričně hodnotné a snadno stravitelné i pro ty nejmenší strávníky. Věděli jste, že průměrný Čech sní za rok skoro 30 kg drůbežího masa? A není se čemu divit. Kuřecí maso obsahuje bílkoviny včetně nenahraditelných aminokyselin, minerály a vitaminy z oblasti komplexu B. Může se pochlubit nižším obsahem cholesterolu a pokud odstraníme kůži, jedná se o skutečně dietní maso s minimálním obsahem tuku. Jestli si na dietní pokrmy potrpíte, připravte kuřecí maso v páře. Důležité je kuřecí maso důkladně tepelně zpracovat, ale nevysušit. Poté už řešíme pouze oblíbenou přílohu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na grilované kuře
Než začneme je důležitý výběr vhodné velikosti kuřete. Vždy je lepší střední velikost kuřete nebo dvě menší kuřata. Velký kus masa může vždy udělat neplechu tím, že nebude dostatečně propečený. Pokud nemáte drůbež při koupi očištěnou, odřízněte biskupa a z jeho dutiny vše odstraňte. Poté kuře opláchněte a zvolte vhodnou marinádu, ve které necháte kuře ideálně přes noc (12 hodin) a klidně i celý den. Nyní je na vás, jestli využijete podmínky matky přírody a grilování proběhne pomocí otočného špízu nad ohněm, nebo v nějakém grilovacím zařízení či zvolíte troubu v teple domova. Jestli ani jedna varianta není pro vás ideální mnoho obchodů již dnes nabízí možnost zakoupit kuře již ugrilované, takže stačí doplnit pečivem a čerstvou zeleninou.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den grilovaných kuřat?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Maso a zdravý životní styl: Jaké druhy si dopřát a kterým se naopak vyhnout?
Pravda o sádle: Výživová specialistka vysvětluje, proč se tuků nemáme bát a jak je to s neslavným cholesterolem
Jak grilovat kuře? Je více možností a osvědčených postupů, jak si s grilováním kuřete poradit