Den jahodové zmrzliny
Národní den
Den jahodové zmrzliny najdeme v kalendáři pod datem 15. ledna. Jak lépe tento den oslavit, než pořádnou porcí této pochoutky? A kdo si troufne na přípravu domácí zmrzliny, tak si pochutná ještě více než na té z obchodu.
Zmrzlin máme nepřeberné množství, jahodová však patří mezi ty nejoblíbenější. K přípravě postačí jahody, bílý jogurt, šlehačka, mléko, a cukr nebo med. Všechny suroviny smícháme. Hotovou zmrzlinu pak dáme zamrazit. V průběhu mražení několikrát promícháme, čímž zabráníme vytvoření ledových krystalů.
Jak na domácí zmrzlinu
Ideální jsou k přípravě jahody čerstvé, ale dobře poslouží i ty mražené, které nechte před rozmixování jen trochu povolit. Kdo vyzkouší domácí jahodovou zmrzlinu, tak už mu poté z obchodu sbíhat sliny pravděpodobně nebudou.
Zmrzlinu si můžete připravit v konzistence jaké chcete. Pokud vás lákají ve zmrzlině kousky jahod, tak je můžete jen rozmačkat vidličkou, kdo by chtěl zmzlinu hladké konzistence, měl by sáhnout po mixéru. Připravenou směs můžeme také nechat zmrznout ve tvořítkách na nanuky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den jahodové zmrzliny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 7 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 20 hodinami