Den želatinových fazolek
Národní den
Jak už název napovídá želatinové fazolky, které mají svůj den 22. dubna, jsou drobné cukrovinky ve tvaru fazolí. Netřeba v tom hledat velkou vědu. Jde o pestrobarevnou pochoutku velikosti malého sousta vyrobenou ze směsi cukru, kukuřičného sirupu a dalších ingrediencí.
Želatinové fazolky mohou mít mnoho různých příchutí, a to včetně ovocných či pikantních. Oblíbené jsou třešňové, jahodové, citronové či banánové. Na drobných cukrovinkách ve tvaru fazolí si pochutnávají lidé po celém světě. Díky vysokému obsahu cukru, dokážou dodat rychle energii.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využití želé fazolek
Ne nutně musí sloužit jen k přímé konzumaci. Můžeme je také použít třeba jako ozdobu na dorty či cupcaky. Někdo je může mít také jako pomůcku pro učení dětí, konkrétně počítání a barev. Je třeba mít na paměti, že bychom měli jíst tuto pochutinu s mírou a dbát na vyváženou stravu.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den želatinových fazolek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní