Den zelené šťávy
Národní den
V dnešní uspěchané době se často stává, že nemáme čas na přípravu zdravého jídla, a koupená večeře z fastfoodu je tím nejjednodušším řešením, jak po návratu z práce nasytit celou rodinu. Může se zdát, že stravovat se zdravě je časově velmi náročné, ale ve skutečnosti tomu tak není. Udělejte něco pro své zdraví třeba právě v den zelené šťávy 26. ledna, a připravte si tuto vitamínovou bombu s námi.
Příprava zelené šťávy je velmi jednoduchá. Pomůže vám odšťavňovač, díky kterému z ovoce a zeleniny dostanete rychle a efektivně všechny vitamíny a další vašemu tělu prospěšné látky a jednoduše je vypijete ve sklenici lahodného nápoje. Při přípravě zelené šťávy popusťte uzdu své fantazii a použijte zeleninu, kterou máte nejraději. Základem by měl být hlávkový salát nebo listový špenát, okurka, zelené jablko nebo hruška, řapíkatý celer a bílé zelí, popřípadě kadeřávek, a podle chuti můžete šťávu doladit ještě zázvorem nebo citronem. Takto vyrobenou šťávu je nejlepší okamžitě začerstva vypít, pokud je potřeba ji uchovat několik hodin, skladujeme ji v lednici.
Mohlo by vás zajímat
Co je zelená šťáva
Zeleninová šťáva obsahuje velké množství látek prospěšných našemu zdraví - vitamíny, minerály a enzymy, velké množství vlákniny, ale i kyselinu listovou, která je obsažena v listové zelenině a je nepostradatelná v těhotenství pro zdravý vývoj plodu. Pití zeleninových a ovocných šťáv také velmi významně přispívá k detoxikaci organismu. Tak udělejte něco pro své zdraví, a připravte si vitamínovou bombu ve sklenici. Na zdraví!
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den zelené šťávy?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 21 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přečtěte si Zobrazit více
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů