Den borůvkových palačinek
Národní den
Palačinky slaví svůj den 28. ledna. Jsou skvělé jako sladký oběd, ale také moučník či dezert ke kávě, když nás honí mlsná. Jsou hotové za pár minut a je jen na nás, čím je dozdobíme – jestli sladkým tvarohem, nebo marmeládou. Bezkonkurenčně nejlepší jsou však ty s borůvkami a šlehačkou.
Dozlatova vypečené tenoučké placičky z litého těsta zbožňuje snad každý z nás. Kouzlo je v té jednoduchosti – stačí připravit těsto z několika málo základních surovin jako jsou vejce, mléko, mouka, špetka soli a cukr. Z hotového těsta pak tvoříme na pánvi nebo v palačinkovači tenoučké placky, které smažíme z obou stran dozlatova. Držíme-li se několika ověřených rad a fíglů, palačinky se zaručeně podaří.
Čím palačinky naplnit?
Možností je nespočet. Ať už zvolíme oslazený tvaroh a čerstvé ovoce, nebo zakysanou smetanu, palačinky budou vždycky chutnat skvěle. Můžeme je také promazat jen pikantní marmeládou, klasicky zarolovat a povrch zasněžit popraškem moučkového cukru. Nebo zvolíme variantu s čerstvým ovocem a šlehačkou - nejvhodnější jsou lesní plody, kousky sladkých jahod, nebo borůvky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den borůvkových palačinek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Sváteční den začíná dobrou snídaní. Na Den matek mohou snídani pro maminku připravit i děti