Antipasta
Antipasta je výraz pro předkrm, pochází z italského "antipasto". Může obsahovat salámy, klobásy, ale také různě upravené ryby v oleji a protlaku s olivami. U nás se název chybně používá pro rybí konzervu se zeleninou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Antipasta je výraz pro předkrm, pochází z italského "antipasto". Může obsahovat salámy, klobásy, ale také různě upravené ryby v oleji a protlaku s olivami. U nás se název chybně používá pro rybí konzervu se zeleninou.
Chmel je na našem území pěstován již od 1. století. O rozvoj chmelnic se nejvíce zasloužil Karel IV… Číst dál
Chorizo je tradiční španělská uzenina, která dosáhla světového věhlasu. Tato pikantní dobrota s… Číst dál
Chřestu lékařskému se lidově říká "špargl". Je to vytrvalá, dvoudomá bylina, která má dřevnatý… Číst dál
Inulin je účinná prebiotická, dietní vláknina, vyrobená z kořenů čekanky. Vláknina obnovuje střevní… Číst dál
Jablkový křen (lidově vejmrda) je směs strouhaného křenu a jablek, které ostrost křenu trochu… Číst dál
Jablečný ocet se vyrábí fermentačním procesem, jeho výroba trvá asi měsíc. Vyrobit si jej můžeme… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Znáte hříšnou dobrotu zvanou griliáš? Vyzkoušejte jednoduchý návod na dokonalé spojení ořechů a karamelu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů