Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka „stréca Jožina"

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 884 kJ /
450 kcal
Bílkoviny19,88 g
Tuky34,97 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 1,89 g
Sůl4,45 g
Sacharidy12,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše umeleme na masovém strojku, řádně promícháme a natíráme na topinky, nebo na sucho opečený toustový chleba. Krok 2: Kdo chce může posypat nahrubo strouhaným sýrem dle chuti Eidam, Niva. Krok 3: Pro nečekanou návštěvu, super nečekaná dobrota.

Zveřejněno 6. 2. 2010

Poznámka autora Colombo65

Stručný, krátký, ale chutný recept. Ochutnal jsem u stréca Jožina od mého kamaráda - donesl nám to k vodě, když nic nebralo. A tohle fakt zabralo!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka „stréca Jožina"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7n6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka „stréca Jožina"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7n6

Marie

Komentáře (14)

... 6 odpověď níže :-O - ale opakování je matka moudrosti - ... vše umeleme na masovém strojku - přidejte ho při mletí třeba k uzenině a normálně;-) "vmelte" ;-) do uzeniny...;-)

Přečetla jsem si recept a chtěla jsem se autora zeptat na masox. V zápětí jsem mrkla na komentáře a zjistila, že nejsem sama, která se ohledně masoxu diví. Co sním? Jak píše Václav. Rozdrobit, rozředit v trošce vody ...??? Doufám, že nám Otto odpoví. Pomazánka vypadá slibně.:-p

Paráda, teké bych ostré vynechala, 10.boda posílám:yes:;-)

Ten "Masox" mi není jasnej. Jak ho tam dát. Taky semlýt, rozdrobit, rozředit v trošce vody ?(Možná by stačila "Podravka" nebo jiná Vegeta. ????)

Pomazánka vypadá zajímavě.Až na ten masox.Stojí za vyzkoušení tak ji v nejbližší době určitě prubnu.Bodík posílám:-p;-):yes:

Otto, nebyl stréc Jožin od Tvého kamaráda polykač plamenů? :-))Ty ingredience v pomazánce tomu trochu napovídají, já bych ten masox v této kombinace nemusela, ale jak se hezky česky praví.. Proti gustu žádný dyšputát :-) Tobě bodík za umělecký dojem a i to vše kolem :yes::-)

Jak napsal postup "stréc Jožin" tak předávám - bez cenzury;-);-);-)

No, taky čumím na ten masox, jak péro z gauče:-O A zjišťuji, že ještě hodně věcí nevím:-)):yes:

... vše umeleme, znamená tedy vše ....;-)

:-p..A TEN MASOX se tam namíchá jen tak?

Pomazánka vypadá pěkně, ale my zas to ostré nemáme moc rádi, já bych to musela udělat bez feferonek a to by asi nebylo ono. Ale boda ti dám i za ty pěkný fotky:yes:

Aha tak to jo, já si představovala nějaký šunkový, hodoním nebo junior. Děkuji za odpověď:-K

Paprikový točený salám - někde prodáván také, jako čabajský točený.;-)

Fotky jak z časopisu:yes:, pomazánka musí mít ale grády:-p, akorát nerozumím z čeho je tak červená?
Bodík letí:yes:

Tématické fráze:
pomazánka z masoxu, mletí feferonek, pomazánka masox, mail strec.com.my loc:cz, cabajska pomazanka, pomazánka z masoxu, salám masox, tvarůžková pomazánka masox, pomazánka z točeného salámu masox, dobroty od stréca, u stréca, mail strec com my, strec.com.my loc:cz, pomazánky masox, pomazánka z masixu, pomazánka z feferonek

Suroviny:
salám měkký, cibule, okurky sterilované, feferonka, masox, hořčice plnotučná, cukr

Přidat fotografie receptu