Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buráčky - sušenky z burákového (arašídového) másla

Arašídové máslo se zabydlelo natrvalo v našich kuchyních. Kromě pomazánky na pečivo ho lze využít i na přípravu dezertů i moučníků. Zkuste třeba sušenky. Příprava je jednoduchá a výsledek velmi chutný.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Luxie

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

cca 30ks sušenek

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 270 kJ /
2 455 kcal
Bílkoviny46,02 g
Tuky102,96 g
Vláknina10,10 g
Cholesterol 438 mg
Sodík 1,85 g
Sůl4,81 g
Sacharidy330,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru; přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí. Krok 2: Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery. Každou kuličku mírně stlačte třeba pomoučeným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku – pečením se totiž sama ,rozběhne‘ na placičku. Krok 3: Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí – nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.

TIP: Sušenky a jak na ně

Zveřejněno 1. 3. 2010

Poznámka autora Luxie

dala jsem jen 110 g - půl krystal, půl hnědý + celý sáček vanilínového cukru. Mouku jsou smíchala 100 g hladkou a 50 g celozrnnou špaldovou. Nemají chybu! :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buráčky - sušenky z burákového (arašídového) másla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8LR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buráčky - sušenky z burákového (arašídového) másla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8LR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

výborné!!!:yes:

jj - znám - je to ten samý recept jako tento od Václava Froňka (orig. je z Apetitonline ;-))
http://www.toprecepty.cz/recept/7876-arasidove-kek...

Tématické fráze:
burákové cukroví, arašídové máslo pouziti, arašidové maslo recepty, buchta z arašídového másla, buchta z burákového másla, pečení z burákového másla, arašidové máslo recept, cukroví z buráků, sušenky, cukroví z arašídové máslo, sušenky s arašídovým máslem, recepty s burakovym maslem, cukroví s arašídovým máslem, arašídové máslo cukroví, arašidové máslo využití, arasidove susenky, recepty. arašídové máslo, recepty s arašídovým máslem, arašídové máslo, cukroví arašídové máslo

Suroviny:
mouka hladká, sůl, prášek do pečiva, máslo, máslo arašídové, cukr krystal, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce

Přidat fotografie receptu