Vánoční cukroví tradičně i netradičně: Recepty od vanilkových rohlíčků po fíkové kuličky
Adventní čas neslouží jen k šílenému honu na dárky. Čtyři týdny před Vánoci hospodyňky vždy využívaly k tomu, aby napekly cukroví. To totiž k vánočním svátkům patří. Existuje nepřeberné množství druhů cukroví a každá rodina má ráda něco jiného, ačkoliv stálice jako voňavé perníčky nebo křehké vanilkové rohlíčky byste našli asi všude. Různé typy cukroví vyžadují různý čas na přípravu. Například zmiňované perníčky je dobré upéct hend o první adventní neděli, aby se stihly pěkně rozležet a změknout. Naopak cukroví, které se plní máslovým krémem, pečeme až těsně před svátky, jinak by krém mohl žluknout a celá várka by letěla do koše. A to by byla veliká škoda!
Pokud pečení není vaší nejsilnější stránkou, pořád můžete připravit skvělé cukroví. Nejrůznější nepečené kuličky, například medové, datlové, fíkové nebo ořechové, chutnají skvěle a dají se vyrobit i ve fit verzi, pokud chcete o Vánocích pohostit někoho, kdo si hlídá linii. Chcete-li ozvláštnit klasiku, zkuste třeba speciální cupcakes s vánočním zdobením, u kterého můžete naplno rozjet svou kreativitu a třeba zapojit i děti. Možností je zkrátka mnoho, stačí si jen vybrat!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 7 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 11 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 11 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ljutenica podle receptu bulharské babičky: Paprikovou delikatesu podobnou ajvaru oceníte k masu i jako pomazánku na pečivo
Pečeme s Ivou: Pečivo tuze voňavé, nadýchané, a přeci s pevnější a tmavší střídou. Takové jsou chlebulky
Jedlíkova cesta kolem světa: Původní verzi japonského sushi byste nepoznali!