Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 005 kJ / 4 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,20 g |
Tuky | 54,93 g |
Vláknina | 118,03 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,53 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 737,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zkoušela jsem luštěniny jednodruhové (fazole, hrách, cizrna, čočka) i "hrstkovou" směs, výsledek byl vždy stejný.
Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.
Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 15 až 20 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 6. 2010 09:30
taketo blizke foto k strukture chleba su uzasne
30. 4. 2010 20:23
Tak tohle mě hodně zajímá, budu muset vyzkoušet
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 7 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 54 minutami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 1 hodinou
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 2 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit hrušková povidla podle našich babiček. Vyzkoušejte je bez cukru
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Hrušková povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Výborně chutnají a jsou oblíbenou náplní buchet, koláčů a knedlíků
Další recepty
Tématické fráze: lusteninovy chléb v domácí pekarne chleb s lusteninami chleb z lusteninove mouky hrstkový bulguru luštěninový vývar lusteninoný chléb luštěninových chleba recepty luštěninový bulgur domaci chleb s luštěninami kvaskovýchleb luštěninová mouka luštěniny domácí chleba kváskový chleba hrstkový recept kvaskový chleb kvaskovýchleb.cz kvaskovy chleb v domaci pekarne
Suroviny: kvas žitný, vývar, fazole červené, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, olej, sůl, kvasnice, koření chlebové, vločky ovesné, semínka slunečnicová
Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Og3g
2 názory