Ghee (přepuštěné máslo)
Přepuštěné máslo je ideální na smažení, vaření a i pečení. Má specifickou oříškovou vůni a chuť. Snadno si jej také vyrobíte doma. Stačí k tomu kostka másla, hrnec a trocha trpělivosti. S našim receptem to jistě zvládne každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2016 20:56
17. 8. 2013 22:11
My to děláme doma také a nejlepší jsou na něm usmažené řízečky.Mňamwww.toprecepty.cz/images/design/smajlici/19.gif
14. 9. 2010 10:20
Už vím,co je Ghee+11
5. 5. 2010 17:37
@olina, ano ghee sa neprepaluje a tiez dobre ochuti jedlo
@Ani, moze sa vyrabat len z masla nie margarinov...bud kupovane alebo domace na znacke snad nezalezi, len aby to nebola nijaka nahrazka masla,ale prave maslo
@drobek, nie je zaco...snad aj to video pomohlo aj ked ujo je tam tak na lahko
@Ani, moze sa vyrabat len z masla nie margarinov...bud kupovane alebo domace na znacke snad nezalezi, len aby to nebola nijaka nahrazka masla,ale prave maslo
@drobek, nie je zaco...snad aj to video pomohlo aj ked ujo je tam tak na lahko
5. 5. 2010 16:16
Děkuju Děkuju a děkovat nepřestanu. Už jsem na to narazil mockrát, že mám použít ghee, ale nikde jsem se nedozvěděl kde ho vzít, když v supermarketu jsem to nenašel.
Takže děkuju, už jsem to vytisk a bude to první stránka v mé sbírce receptů. Po té chvále je bod snad samozřejmý, ne?
Takže děkuju, už jsem to vytisk a bude to první stránka v mé sbírce receptů. Po té chvále je bod snad samozřejmý, ne?
5. 5. 2010 14:03
..a můžeme připravit z jakéhokoli koupeného másla?-nemyslím samozř. rostlinné,ale značku
5. 5. 2010 13:45
Jak mám přeložit - pri vyprazani nehori - tzn., že se nepřepaluje?
5. 5. 2010 12:14
+5
5. 5. 2010 12:01
Zajímavé
5. 5. 2010 11:54
Před časem jsem viděla dokument o nějakém francouzkém kuchaři, který jezdí po světě a popisuje tamnější kuchyně. O ghee už jsem tedy slyšela od něj, když ho tam používal. Ale jeho přesnou přípravu jsem neviděla. Je super, že jsi tady a rozšiřuješ nám obzory.
5. 5. 2010 11:49
Ano, je to prepustene alebo topene maslo. Kolko ludi tolko sposobov vyroby. Nakoniec som sa spytala mojho manzela na jeho vyrobu, pretoze ako chlapec ho pripravoval s jeho tetou, ked cez prazdniny chodili do rodicovskeho domu, ktory je v malej dedinke, takze maslo, Ghee, Paneer su vsetko domaca vyroba, nie obchodove.
@zizala, myslim, ze aj to moze byt spravny postup.
@zizala, myslim, ze aj to moze byt spravny postup.
5. 5. 2010 11:45
Zase bude "múdrá" a jsem tomu ráda, že se mohu poučit
5. 5. 2010 11:44
Příprava přepuštěného másla je zdlouhavá a vyžaduje pozornost. Já si to urychluju: rozpustím máslo, nechám zpěnit a vychladnout. Pak udělám dvě díry až na dno a tudy vyleju sraženou syrovátku. Ještě jednou nechám zpěnit, přeliju do čisté sklenice a je to. Asi to není úplně ono, ale stačí mi to
5. 5. 2010 11:39
Já jsem nikdy nevěděla, co je tím myšleno a raději jsem se nechtěla blbě ptát. Díky moc, za tuto informaci, Miško
5. 5. 2010 11:37
Takto připravenému máslu se u nás říká máslo přepuštěné. Dříve se hodně dělalo na venkově z doma utlučeného másla, v němž zůstávalo dost podmáslí, proto by se brzy kazilo. Když se máslo přepustilo, zůstalo dobré až do dalšího tlučení másla čerstvého. Používalo se všude, kde by se jinak dalo čerstvé máslo, jen na namazání chleba se moc nehodí - má odlišnou chuť i konzistenci.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 19 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 19 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 22 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 22 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Burger z červené čočky
Majda07 uvařil před 17 minutami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Petaja uvařil před 1 hodinou
Francouzské brambory
PokusOmyl uvařila před 1 hodinou
Křidélka pečená s novými bramborami
Lennulinka uvařila před 2 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
Petaja uvařila před 3 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Bizon52 uvařila před 3 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuřecí plněné plátky s vinnou omáčkou
mibrix uvařila před 3 hodinami
Vepřová kýta se žampiony
PetraCy uvařila před 4 hodinami
Bublanina s jogurtem
Gudrunka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit gnocchi. Bramborové italské nočky jsou jemné, chutné a rychle uvařené. Poradíme nejlepší recepty
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Další recepty
Tématické fráze: ghee přepuštěné máslo na co použít přepuštěné máslo ghee recept co je přepuštěné máslo priprava prepusteneho masla přepuštěné máslo recept výroba ghee ghee priprava výroba přepuštěného másla video výroba přepuštěného másla příprava ghee jak vyrobit přepuštěné máslo čo je ghee tlučení másla topené máslo jak přepustit máslo přepuštěné máslo příprava prepustene maslo video jak se dělá přepuštěné máslo
Suroviny: máslo
Ghee (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZJr
15 názorů